Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. január 31., vasárnap

Pami

Egy jó kis kép, még 2006-ból Pamaccsal, akit kis idő múlva, már csak Pami néven emlegettünk. Mint ahogy Zsömle, igen gyorsan lett Zsömi.
Becenevet ugye arra aggat az ember, becézni azt szoktuk, akit megszerettünk.
Fantasztikusan aranyos és kedves  kis jószág volt Pami, s nagyon dekoratív megjelenésű az igen hosszúra nőtt szőrével!
Csak egy picinyke "hibája" volt, csak egyetlen egy. Neki is, mint általában minden kis házi kedvencnek. Emberi léptékkel mérve, az igen kevés életéve, amit körünkben tölthetett.

2016. január 29., péntek

Agyhullámok

Szeret utazni. Ez az igazság. Roppant mód megszerette az utazást. Igaz, hosszabb utakon, értsd alatta száz kilométer felett, nagyon el tud fáradni. Még úgy is nagyon elfárad, hogy zömében fekve utazik. Fekszik a hátsó ülésen kialakított helyén.

2016. január 27., szerda

A halál árnyékában

Utaltam rá, hogy arról a kékes színű játékról, amit épp a szájában tart, lesz még szó.
Az egy rágóka, amit direkt kutyáknak gyártottak. Majdnem a végzete lett! Azt vettük észre, hogy Zsömi egyre kedvetlenebb, bágyadt, lelassult, keveset vagy egyáltalán nem iszik. Természetesen orvoshoz vittük. Kapott gyógyszereket, csak épp mit sem ért, mert a diagnózis nem volt helyes. Akkora már rohamosan fogyott is.

2016. január 25., hétfő

A malacka

2006. május
A májusi nap pillanatok alatt melegíti fel az üvegezett erkélyt. Jó olyankor oda kiülni s érezni ahogy átmelegszik az ember minden porcikája. Sanyi állandó erkély lakó, Zsömi előszeretettel kifekszik a napsütötte napokon. Pláne ha a gazdi ott tanul.

2016. január 22., péntek

Együtt fogtuk

Néha nem csak eljártunk a vízhez horgászni, de még halat is fogtunk. Van ilyen is! Mi olyan horgászok vagyunk Zsömivel, hogy nem csak fogni szeretünk (oszt mehet vissza), de meg is esszük a halat. Zsömi csak megeszi, én meg is készítem ha kell.

2016. január 19., kedd

Csajos

Csapjunk hát bele és irány a 2006-os esztendő. "Kezembe" akadt pár januárban készített fotó s bár a lányok öltözete nem mutat nagy melegre, viszont akkor hó nem volt egy szem sem. Akárcsak most. Ha most hamarkodott következtetésre jutnék, akkor azt mondanám tíz évente januárban felénk nincs hó.

2016. január 17., vasárnap

Elszaladt ...

A 2005. év is elszaladt. Ahogy az évek szoktak. Gyorsan. 2005 tele volt olyan eseménnyel, hol nem Zsömi volt a főszereplő, s ezért vagy nem szerepelt a fotókon, vagy esetleg egyes részein, személyesen nem is vehetett részt.
Volt történés, ahol jobb is, hogy nem volt jelen.

2016. január 15., péntek

Karácsony

No, igen. A 2005-ös esztendő is véget ért egyszer. Tudom, tudom. Az év nem a karácsonnyal ér véget. Nekünk. Zsöminek viszont igen.
Az egy remek nap, mert kap.

2016. január 12., kedd

Szundi

Vannak dolgok, mik talán soha nem változnak. Zsöminél ilyen az alvás. Jópofa ez a tíz évvel ezelőtti kép, meg az, hogy épp így alszik most itt mellettem.

2016. január 10., vasárnap

Zsömi és Sanyi

Kapcsolatuk egészen érdekessé alakult. Számomra legalább is. Sanyi jelenléte válthatta ki Zsömiben a tudatot, hogy a madarakat szeretni kell. Eleinte még nagyon izgatott lett mikor Sanyi lekerült a földre. Szabályosan remegett olyankor. Volt idő, mikor még Sanyi kijött néha a kalitkából s lenyomott pár tiszteletkört. Évek óta már, hogy nem hajlandó kijönni. Írtam már erről, de elismétlem mert feledésbe merülhetett. Akkor sem jön ki, ha napokra nyitva hagyom kalitkáját.

2016. január 9., szombat

Zöldövezeti

Mi tagadás, mindig is jól állt neki a zöld! No meg szereti is. Imád benne szimatolgatni, rohangászni, hempergőzni, üldögélni vagy épp heverészni és napozni. Zsömi zöldövezeti besorolású dacára annak hogy panelban él.
Vagy épp azért! Tudja ő mi az igazán jó!

2016. január 7., csütörtök

Játék

Sok játéka volt, sok van. Mint már említettem ő is kap ajándékot minden Karácsonyon, de meg amúgy is. Nagyon tud vigyázni az ajándékaira, főleg az állatkákra. A plüss jószágokat sem kapja szét.

2016. január 5., kedd

Képes beszéd

Hááát, igen! Nincs értelme tagadni, nincs helye a mellébeszélésnek, Zsömi bíz nőbolond lett. Imádja a csajokat. Az is igaz, ez a szeretet kölcsönös.

2016. január 3., vasárnap

Vízparti barangolás

Deseda. 2005.12.18.
Téli pergető peca. Jó kis barangolás a parton. A fotókon látottak alapján azt mondom, a Répási öbölig húzódó hosszú spiccet pergettük. Remek hely.

2016. január 1., péntek

Nagy hóban

Ha már az új esztendő hóval köszönt be, akkor teszek én is egy nagy ugrást a 2005-ös évben s mutatok havat. 2005.12.30-án a képeken látható hómennyiséggel fordultunk rá Szilveszter napjára, majd az új évre.