Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2021. május 20., csütörtök

Az idő a hosszútávfutó

2013.05.20 Deseda arborétum.

Ellentétben a mai nappal, az a nyolc évvel ezelőtti május huszadika napsütötte volt. Nem is akármennyire. Igazi nyári meleget produkált jó öreg csillagunk.

Zsömike is a kutyaűző meleg elől menekült a pad alá, az árnyékba.  Nem vagyok benne biztos, de talán abban az évben adták át az arborétum új játszóterét.
De ez mindegy is. Mi játszótér előtt is, után is rendszeres látogatói voltunk az arborétumnak. Zsömike úgy járt ide, mint falusi kutyusok a hátsó kertbe. Részben az ő birtoka volt. Szerette az arborétum minden évszakát, minden zugát, minden bokrot s fát. Ahol az arborétum félszigetén ő élete során nem járt, az csak a pottyantós budik. Sokat, nagyon sokat jártunk oda.
Két és fél éve, én már nem járok ki annyit. Meli sokkal többet, én kevesebbet. Míg ő sétál, én rendszerint a vízről nézem a partokat. Úgy sem könnyebb. A vízen legalább annyit volt velem, mint a partokon.
Kettő és fél év! El sem hiszem.
Kegyetlenül szalad az idő. Az idő a legkitartóbb hosszútávfutó. Megelőzni soha nem lehet, egyszer majd lemaradni.
Ahogy Zsömi, az Igaz Vándor is lemaradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése