Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 3., hétfő

Legyengült (gond van)

2018.09.03.

Ma orvosnál kezdődött a napja. Remélem, csak gond van, nem pedig baj.
Pár napja már, hogy nem eszik rendesen, kedvetlen lett, lelassult. Azt hittem, csak a fülledt idő, és jön a front s ő amúgy frontérzékeny. No meg rettenetesen fél ha jön az ítéletidő. Akkor nem eszik, nem akar menni sehová, nem együttműködő.
De ez most más. Hirtelen sokat kezdett inni. Ahhoz képest sokat, amennyit ő inni szokott. Tegnap este a széklete sem volt az igazi, s az éjjel több alkalommal is hányt. Keveset, nem gyomortartalmat mivel nem evett, de hányt. A mozgása is néha szétesett. Mint amikor szédül, megszédül valaki. Az előzmények, meg ez a mozgáskoordinációs gondja, meg a sok folyadék bevitel megijesztett. Mi van, ha felnyalt valamit? Mi van, ha mérgezés?
A vizsgálat sem igazán nyugtatott meg. Egyenlőre nem. Vért vettek tőle, mert felmerült a cukorbetegség.
Míg a laboreredmény meg nem lesz, addig a gyomor s bélgyulladással kap kezelést. Szegényem kapott még két szúrást a vérvételen felül. Plusz probiotikumot és más gyógyszert is.
Zsöminél tudni kell, hogy egy tortúra a gyógyszerezés. Úgy csinál mint aki lenyelte, majd percek múlva varázsolja elő valahonnét a tablettát. Mintha csak volna pofazacskója! Így tett most is. Már javában a jutalomfalatnak álcázott nagyméretű gyógyszerrel kínlódtunk, azt mellesleg más kutyák szeretni szokták, hát ő nem! Apró, normál méretű tabletta méretére kellett tördelnem, hogy egyben nyelje. Már a harmadik darabkával foglalkoztunk, azzal is többedjére, mikor elővarázsolta a probiotikum kapszulát is. Őrület! Lenyelt addig két másik darabot is, de azt még el tudta dugni valahová. Azért csak beszedte, ha el is tartott egy ideig. Most pihen. Talán azt lehet mondani, kicsit figyelmesebb, de messze nem az igazi!
Holnaptól várjuk a doktornő telefonját a laboreredményről. Szerdára mindenképp meglesz. Addig fohász!

6 megjegyzés:

  1. Drukkolok, hogy minden helyre jöjjön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon, nagyon szépen köszönöm a kedvességed! Már bizakodó vagyok. Javult a kedélye, mozgékonyabb kicsit, evett is egy keveset, és ami a lényeg nem iszik szokatlanul sokat. Nagyon remélem megússza a cukorbetegséget!

      Törlés
    2. Örülök neki, mert egy kutyusnál(meg minden más állatnál is) a cukorbetegség nem egyszerű dolog! Továbbra is megy a drukk!

      Törlés
    3. Köszönöm szépen! Közben meglett a labor. ... Nem hozott megnyugvást.

      Törlés
  2. Nagyon sajnállak Titeket! Az én kutyám január óta nincs, és nem telik el nap, hogy ne gondolnék rá. Vannak napok, amikor egyfolytában siratom, pedig tudom, hogy mindkettőnknek megváltás volt, aminek történnie kellett. Nagyon szurkolok Nektek, mert tudom Zsömi az életetek része, és azt is tudom, hogy kutya nélkül még "kutyább" a világ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm Zsuzsanna! Elhiszem! Hiába tudjuk, akkor is fáj.
      Közben kiderült, az igazi harc még csak most kezdődött!

      Törlés