Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. december 10., vasárnap

Csatangoltunk egyet

2013. október 17-i bejegyzés a MJ - Vándor blogról

A délelőtt elment azzal hogy a véremet vették, így délben tudtunk nekiindulni. Nem is baj, mert addigra csillapodott a szél és kisütött a nap is. Nem lett épp kánikula -nem kívánkozott le a mellény rólam-, csak amolyan kellemes csatangolásra termett idő. Gombákat gyűjtöttem, Zsömi meg kullancsokat.

Az ott Zsömi mellett a lucfenyvesi rizike egy jól megtermett példánya. Emitt a második képen pedig az ízletes rizike szintén egy termetes példánya. Szezonjuk van. Nőnek mint a bolondgomba, pedig nem azok. Mindegyiket kedvelem, de a lucfenyvesit kicsit jobban. Kevésbé ereszti a sárga tejét, ennélfogva nem is színezi a kezet annyira, keményebb a húsa és nekem nagyon tetszik a zöldes beütés. Az is igaz, hogy könnyebben kukacosodik, ez meg az ízletes mellett szól.
A lucfenyvesi általában csészeforma, szépen megáll benne az esővíz vagy a páralecsapódás. Érdekes, de Zsömit még nem láttam inni belőle.

Talán a gomba illata nem vonzó számára. A leszáradt, lehullott tűlevelek puha ágya, a napsütés kellemes melege annál inkább vonzotta. No meg a csatangolás, kis hempergőzés, rohangászás. Szemmel láthatóan a fotózás most egyáltalán nem vonzotta, veszteg maradt mert megkértem rá, de azért sem nézett a lencsébe! Néha nagyon látványosan tud "tüntetni" ha ő épp mással foglalkozna mint én. Nem gond. Eddig még mindig kiegyeztünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése