Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. augusztus 24., csütörtök

Zsömi és az ő autója

2012.07.26. Szentendre
Zsömi mindig is ragaszkodott a kocsihoz, nem is akármilyen szinten. Az autó az övé, ha benne van! Ha benne van, nem ismer sem istent sem embert. Sem ismeretlent, sem ismerőst. A kocsi az övé, az ő felségterülete, azt védeni kell. És ennek hangot is ad ha kell, ha úgy érzi!

Ezeken a képeken Szentendrén, a nyaralás közepén gondolta úgy, hogy neki kell a biztonságot adó autó, az ő saját kis fekhelye, az ő kis birtoka, a biztonságot adó környezet, a hazai illatok, a nosztalgia, talán a honvágy is. S míg én kicsit kiráztam az utastérből az út porát ő beköltözött s szemmel láthatóan is igen jól tudott ott pihenni. Nyugalomban, békességben.

Bezzeg ha más is jött volna nem csak én!
Akkor nem így szokta a fejét fölemelni hanem feláll s reklamál! Hangosan reklamál. Számos sztorink van olyan.
A benzinkutasokkal minden alkalommal perlekedik, pedig megszokhatta volna az évek során, hogy az autója nem megy el másként mint időnként tankolni kell bele.
Jó néhányszor előfordult már, annyira hangoskodott inkább kiparancsoltam a kocsiból.
Mivel akkor már kívül volt, hát odament és lehaverkodott a kútkezelővel.
De ilyen megesett közúti ellenőrzés során is. Olyan vehemenciával beszélt bele a társalgásunkba, hogy kénytelen voltam a rendőröket megkérni, had száljak ki én is, meg Zsömi is Melindával. Mivel út szélén voltunk természetesen pórázon s felügyelettel.
Akkor aztán csend lett, hagyott bennünket, érthettük végre egymás szavát, a rendőrök meg tudtak nyugodtan dolgozni. Megjegyzem a rendőröket jól szórakoztatta a dolog, nem vették zokon. Tán kis színt vitt Zsömi a napi rutinjukba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése