Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. július 31., vasárnap

Paloznak

2009.08.08. Paloznak.
Unokatestvéri találkozón. Immár nem is tudom hányadik családi találkozó, csak az eddigieken nem készült olyan fotó amelyikre rákerült Zsömi is.
Évente egy alkalommal összejön a család, testvérek, unokatestvérek.
Az első még Szentendrén volt az utána következők Paloznakon.
Ha valami okkal elmarad, azt én személy szerint igen bánom, de úgy gondolom Zsömi is, mert igen jól szokta magát érezni.
A nagy nyüzsgés azért okoz gondot az én kissé magának való barátomnál. Leginkább az ifjabb nemzedék gyors mozgása, szertelenkedése. Sajnos Zsömi rosszul méri fel néha a szándékot, s a maga módján reagál, akar részt venni a játékban. A szaladgálás neki fogócskát jelent s a jó ragadozó megfogja az üldözöttet. Egyik ilyen alkalommal megfogta Gábor öcsém fia Ádám lábát. Nem akart ő durva lenni, csak hát odanyúlt s lőn nagy ijedtség, meg kis karcolás. Zsöminek pedig, igen nagy fejmosás! A tavalyi éven pedig Józsi fiam leánykája Médea részesült "fenyítésben". Látni pontosan senki nem látta az esetet, de abból amit Médi elmesélt az jött le, ölelgette Zsömi nyakát az öregúr pedig rámordult és a kislány szerint: -kaptam Zsömitől egy pofont!
Szerencsére sem sérülés, sem harag nem esett. Azóta már igen nagyon összebarátkoztak, mikor Médi nálunk van Zsömi rendszeresen követi, Médi meg eteti, simogatja.
Én meg árgus szemekkel figyelek, mert a fentiekből az is következik, a kutya veszélyes üzem, legyen bármennyire is jóravaló, szelíd, barátságos.
'A kutya családtag, olyan mint egy gyerek. Úgy is reagál mint egy gyerek. Ha épp valamit nem ért, félreért, akkor kiszámíthatatlan lesz a reagálása.

2 megjegyzés:

  1. Hát persze. Nem mindennapos dolog a számára ez a sokaság és a gyerek kiszámíthatatlan mozgása sem. Cukker...Szegény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz! A fiatalság felpörög és akkor ő is. :)

      Törlés