Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. július 14., csütörtök

Salgóvár

2009.07.22. Salgóvár Nagybörzsöny közelében.
Nagybörzsöny felől úgy nyolc vagy kilenc kilométeres gyalogtúra, néhol nem könnyű terepen, főleg ha rekkenő a hőség. A vár 715 méteres magaslaton fekszik. Vár!
Inkább csak maradványok. Néhány falmaradvány, töredék. És az is csak fogy!

Kár érte. Igen nagy kár! Persze én hiába károgok itt, s hiába kedvelt túrapont a várhegyről nyíló csodás kilátás miatt, attól még ez a vár, a maradék köve halálra van ítélve. Unokáink már nem fogják látni!
Az enyémek még talán. Bízom benne, de az övék biztosan nem. A természet nagy úr, rombol mállaszt, vissza veszi ami az övé. Az ember is nagy "úr" amit a természet nem vesz vissza, azt az ember veszi el.
A második képen az van, amit Zsömi a csúcson állva -ott van a csajok mögött az első képen- maga előtt látott. Olyan ott fenn, mintha a világ tetején állna az ember. Alattad a hegyek, az erdő, a rengeteg ameddig a szem ellát. Látni kell!
Sok sok fotó Salgóvár köveiről, az oda vezető útról. Ha érdekel, csak az ugrás és már ott is vagy. Katt: ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése