Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. július 26., szerda

Olasz-kapu

2012.07.14. Bükk-fennsík
Olasz-kapu
Itt vágta át a sziklagerincet Thurzó Gáspár irányításával 18 olasz hadifogoly
1918-ban. Anno kisvasút számára nyitották meg a hegyet, azt felszámolták 1940-ben, ma erdészeti műút húzódik itt s köti össze Szilvásváradot a Bükk-fennsíkkal.

Az emléktábla bevésése arra emlékeztet, hogy gróf Pallavicini Alfonzé volt a kapu. Azt mesélik, ő birtokossága sokat csuklott, mert a gyalogos átjárást, turistaforgalmat mindkét irányból kizárta, s ezért bíz sűrűn felemlegették személyét, meglehet másokkal együtt a családjából.

Íme a bizonyíték, hogy Zsömi is átment a kapun. Az út szélén a két megfáradt vándor, a kis gazdi guggon ül és babusgatja a szomjas kis vöröst.
A másik fotó pedig a tegnapihoz tartozik, de már nem nyúlok bele abba a bejegyzésbe.
Mégis csak leltem egy fotót amelyiken Zsömi is rajta van a Gerennavárat őrző hegy csúcsán, a várat elfoglaló "szabadcsapat" tagjaként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése