Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. szeptember 25., hétfő

Közelgő orkán

2013.03.08. Deseda arborétum

Ez a fotó Zsömiről szerepel a MJ - Vándor blog 2013.03.13-i bejegyzésében az alábbi címmel s tartalommal.
Átteszem ide is. Íme:

Orkán, hó, ... toples


Az előrejelzések szerint akár már holnap hajnaltól havazás jöhet, majd felerősödik a szél és elérheti az óránkénti száz kilométeres sebességet is. Itt felénk tán 5-30 centinyi is leeshet. Na és a szél! Ezek a fotók nem maiak, lassan egy hetesek lesznek. Gondoltam, gyorsan még megmutatom, mielőtt újra itt a tél és mehetek havat, jeget, szél szaggatta fákat fotózni. Ennek az óriásnak esélye van a túlélésre, ha észak felől fú az orkán, mert akkor a szélárnyékban védettséget élvez.

A hír megmozgatta kicsit a fantáziám, kikönyökölt a hülyeség az oldalamon és előálltam a hatalmas tervvel. Mondtam Melindának: -irány a Balaton, nézzük meg, mekkora hullámokat ver az orkán? No persze! Jött is mindenféle kifogással, hogy így, hogy úgy, ráadásul meg amúgy is. Végezetül meg mondá: -menjek egyedül.
Hja kérem! Orkán! Fagy! Hóesés! Ezek keveréke. ...... Hm! Okos asszonyka az enyém! Bezzeg nyáron, amikor a verőfényben, térdig lehet gázolni a kitömött bikinikben, meg a toples halmokban, akkor még egyszer sem küldött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése