Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. április 27., szerda

Bujáki vár

Nem tudom 2008 óta mi változott, mármint jó irányba, ha változott egyáltalán bármi is. Nekem akkor ez a vár nagy csalódás volt. Zsöminek biztosan nem, mert neki megvolt a kellő mennyiségű kő és a nagy tér a szaladgáláshoz.

A kellő mennyiségű kö nekem is megvolt, abban hiány nincs. Nagy területen elfekvő romvár, tekintélyes mennyiségű még kivehető rommal. Hanem az állaga! Gaz hátán gaz, s még ez volt a kisebbik hiba. Már szép vastagra nőtt fák, bokrok gyökérzete feszítette szét a köveket. Sok helyütt döntötték le a fákat, de a gyökérzet megmaradt, s hajtott újra. Valaha a falak tetejét beültették tujákkal.
Nem mondanám átgondolt ötletnek! A lefűrészelt csonkok átmérője láttán, már tekintélyesre nőttek, mire elkapta őket a láncfűrészes. Mellesleg meg, minden ledöntött fát, bokrot s a tujákat is, leszórtak a falak tövébe, amit már amúgy is elért az erdő.
Évekre visszamenőleg sem hiszem, hogy volt olyan elszánt, rajtam kívül, ki körbejárta a várromot. A rókákat nem számolom ide! Órába telt mire, machete hiányában puszta kézzel, körbeverekedtem magam, s a semmiért. Nem volt pont, honnét fotót készíthettem volna a falakról. Akkor, az a vár csak belül, vagy nagy magasságból volt fényképezhető. Történetesen nem helikopterrel mentünk, ezért aztán maradt a belülről.
Nem tudom 2008 óta ezen a téren mi változott, de ha semmi, akkor ezt az amúgy nagyon festői romegyüttest, megfojtja s szép lassan felemészti a természet. Nagy kár volna érte!
Dzsindzsa vár.

Ui.: Naná, hogy érdemelt egy albumot! Menet szokásos, egy ugrás, kattints: ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése