Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. december 7., szerda

Otthon van ...

2010. október 01-i bejegyzés a, MJ - Vándor blogról.

Zsömi otthon van az erdőn! Bő egy hétre "beszorultunk" a panelba és kezdte megviselni. Hiába a sok zöld, a napi háromszori séta.

A város, akkor is csak város marad! Nagyon hiányoztak neki a kiruccanásaink, egyre nehezebben viselte a viszonylagos bezártságot. Reggel volt mindig vidám, hitte megyünk végre. Napközben már búsan heverészett a szobában, nézte a ténykedést és az idő múlásával lett egyre levertebb. Késő délutánra már feladta a reményt és az esti sétára is kelletlen ment. Nem tetszett neki a fővárosi élet! Mikor hazajöttünk és végre kimentünk az erdőre, egyből magához tért! Önfeledten, felszabadultan rohangászott, szökdécselt a fák között, hempergőzött az avarban. "Felkapott" egy-egy szagot és elbóklászott rajta, majd vágtázott vissza. Néha lehasalt és önfeledten rágcsált egy száraz faágat, majd lyukat ásott és jó nagyot szippantott a föld illatából. Szó szerint összejárta és átnézte az egész erdőt! Mint aki hosszú távollét után, hazajött végre!
Otthon volt és újra boldog! Zsömi otthon van az erdőn!

2 megjegyzés:

  1. Igen, szinte bűn állatot tartani panelban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte ..., de nem az. Függ attól is, miféle állat és attól is, miként tartják? Konkrétan a kutyákról azt mondanám a nagy mozgásigényűt semmiképpen, a közepes mozgásigényűeket a gazda függvényében, a lustákat (ölebeket) simán!

      Törlés