Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. december 28., szerda

Tű ágy

2010.november 20-i bejegyzés a MJ - Vándor blogból.
Nem csak a Csodák Palotájában van tű ágy, de a fenyvesekben is. Jó, jó! Tudom.

Egyáltalán nem ugyanaz, de a fenyőtűk által természetes úton létrejött puha ágyat sem tudom más néven nevezni mint a fakírok fekvőhelyét. Tű ágy! Nem tűágy, mert az varrógépekben van. Ez az aljtakaró az évek alatt lehullott száraz tűlevelek vastag rétege. A hosszú levelű fenyők alatt az igazi! Ezek a hosszú tűlevelek sokkal lazábbak és ezért szárazabbak, no és puhább mint a rövid.
Mivel lazább, átjárja a levegő és nem rothad meg, gyorsan újraszárad eső után, ezért aztán jóval tartósabb is. Arról nem is beszélve, hogy nem bök, mint a kemény rövid tűlevél. Nagyon kényelmes, puha és a beszűrődő napon meleg derékalj.
És az illata! Zsömi is nagyon szereti. Hempergőzik rajta, majd elnyúlik és jót szusszan a hosszú gyaloglás után.
Az ilyen helyeken kicsit tovább időzök, hadd pihenjen ő is egy jót. Visszatérve az illatára, amit alapvetően a kellemes gyantaillat határoz meg, de vegyül hozzá mindig az évszak, napszak, környezet épp uralkodó illata is.
Legutóbb például a nedves tuják kicsit "csípősebb" szaga. Ki még nem tapasztalta meg a természet ilyetén közelségét, alkalomadtán próbálja ki. Állítom, nem fog csalódni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése