Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. február 23., csütörtök

Meli fényképez 2.

Ez a felvétel is még 2008 októberi. Az ötödik ujja akadt bele valamibe fékevesztett hancúrozása közben. Anno a farkaskarmokat -orvosa javallatára- leszedettük, de most az ötödik ujj útban volt. Csúnyán felszakadt, vérzett és fájlalta. Még a tóparton megkapta a "szakápolói" ellátást, amit azzal egészített ki, hogy hazáig leszedte a kötést és fogával leoperálta a felszakadt ujj körmét.
Azóta sem nőtt ki és már nem is fog. Vagy két napig hordta a képen látható kötést, mígnem

megszabadítottam tőle. Hősiesen viselte szegényem ezt is.
Ez is 2008-as kép. de ilyen akár naponta készülhetne. Különösen kedveli a papucsomat, a cipőimet érdekesképp nem. Mikor kibújok belőlük, birtokba veszi, kicsit megnyalogatja a belsejét és utána ráheveredik. Először arra gondoltam elszörnyedve, hogy mint afféle ragadozó, minden dögszaghoz hozzádörgölődzik. De csak nem ennyire büdös a lábam! Biztosan nem, mert részint már valaki szóvá tette volna, másrészt akkor a cipőim is kellenének neki. De sem azok, sem a szandálok nem érdeklik. Csak a papucsok. Örök rejtély marad.

Ez meg 2009 januári. Természetesen a Deseda tavon, annak is a jegén készült. Nagy területeket szoktunk bejárni a befagyott tavon. Zsömi is nagyon élvezi, szeret is mászkálni a síkos felületen. Azért sokszor küldöm a partra, nehogy megfagyjanak a talppárnái, vagy elkoptassa az érdes jég. Olyankor mi a part menti jégen fojtatjuk az utat őkelme pedig a parton rohangászik. Jó szokása szerint előrerohan kicsit -felderít- majd visszaüget. Soha nem megy túl messzire
és állandóan nézeget visszafelé, nehogy véletlen kikerüljünk a látómezejéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése