Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. január 5., péntek

Négy évszak

2014.02.23. Bejegyzés a MJ - Vándor blogból csak ott más fotókkal.
Mert a fotók, 2014.01.04. Gyertyános völgyből.
Csak azért, mert akkor is hasonló volt az időjárás mint ma 2018.01.05-én.

-Mikor a fotók készültek még kásás volt a víz teteje. De már a levegőben ott volt a tavasz előszele. A tél vége a vízen és a tavasz eleje a levegőben.
Zsömi. Elkerülte élete tizedik esztendejét, őszre fakult már vidám kis pofája. De a szíve! Abban még ugyanúgy lobog a tűz! A szeme! Semmit nem változott a tekintet mélysége! Korában, színében ott az ősz, szívében, szemében a forró nyár.Négy évszak találkozása. Négy évszak együttállása.
A már őszbe forduló lankadatlan nyár, figyelte s élvezte a tavasz friss illatát s a múló tél hidegét.
Itt van ő igazán elemében, itt van ő igazán otthon. Szereti a kényelmet, szereti az otthon, a négy fal melegét, de ha kiszabadul ... Fáradhatatlan, vidám, boldog! Az ember barátja ő, de a természet gyermeke. Gyere csak kis barátom! Sok évszak, s sok évszakokon átívelő, hosszú út, még mi ránk vár. Induljunk hát ...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése