Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. január 7., vasárnap

Súlyos

Az írás 2014. március 18. a MJ -Vándor blogból
A fotók 2014.03.12-én készültek a Desedán az Aszalói-ágban

Nem egy ballaszt az szent igaz! Mert a ballaszt: a stabilitás növelésére szolgáló súly. A helyzet az, hogy Zsömi bár nem súlyos de azért be tud keverni a tíz kilójával. Főleg a taton.
Mert természetesen, ha ott utazik, akkor hol egyik, hol pedig a másik oldalon van látnivaló. S valahányszor oldalt vált, átvált a stabilitás is. Ha nem figyelek, ez azt eredményezi, hogy a súlyozott oldalon -mivel félrebillen a csónaktest- mélyebbre merül a lapát, a felemelkedő oldalon meg karistolok egyet a víz tetején, aminek következménye a nem tervezett irányváltoztatás. Korrigálom az irányt a lapátokkal, odébb csusszanok az evezőspadon annyit, hogy a súlyommal kiegyenlítek. Zsömi azonnal veszi a lapot és máris a másik oldalon van látnivalója.

Így megy ez mindaddig, míg elegem nem lesz a császkálásból és a csúszkálásból.
Főleg utóbbiból. Kopik a gatyám. Az megvan, hogy ...? Skót fazon este átugrik a haverjához. Beszélgetnek, szivarozgatnak. Egyszer csak a házigazda:
-Figyelj haver! Leoltanám a villanyt, beszélgetni, füstölni sötétben is lehet.
-Ok barátom! Akkor én meg letolom a gatyám, addig sem kopik az ülepe.
Ott az orrban remek! A fotó nem épp előnyös. De a hely igen!
Onnét minden jól látszik, elég a buksit forgatni, mászkálásra meg nincs hely. ...
"Navigare necesse est".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése