Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. április 14., szombat

Utasok

2015. december 02-i bejegyzés a MJ - Vándor blogból

Obi-Wan Kenobi
Kenobi tábornok szolgálatba lépett, feladata a szék őrzése, s feladatát kellő komolysággal látja el. Ezt a kellő komolyságot haragos tekintetéről tudni, nézése olyannyira szigorú, hogy a szék
alkalmi utasa egy ideig nem is kedvelte szegény főharcost. Érdekes egy figura az már biztos. Nem mondom meg hol fogadtam fel zsoldosnak, de akkor eljött egy csekélyke összegért, nem érte el az ezres szintet, bár arra is azt mondtam hülye aki megveszi ennyiért. No de kis hülyeség kell az élethez. Pár nap múlva látom ám igencsak felment a tábornok illetménye! Majdnem megugrotta az ötödik ezres álomhatárt is.

Feltételezem néhányan szóvá tették a eltúlzott, ugrásszerű illetménynövekedést a tábornok felettesénél, mert legközelebb mikor arra tévedtem újfent az eredeti összegért állt rendelkezésre. Íme a másik ülés.
Ő nem csak Kenobit és az ülést, de az egész harci szekeret őrzi. Méghozzá ádázul. Ha bent van s szolgál, akkor valaki irgalmazzon a kocsihoz közeledőnek, mert ő nem fog. Az ő zsoldja más. S sokszor kéri. Naponta többször is. Mit többször! Állandóan. Szeretet az illetménye! Megkapja, mert megérdemli. Megkapja akkor is, ha nem őrzi a szekeret. Megkapja? ... Viszonzásként kapja az övéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése