Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. március 10., csütörtök

Boldogkő vára

Boldogkő vára 2007.07.18.
Diósgyőr várával ellentétben, itt Zsömit minden további nélkül beengedték. Sőt!
Mikor a belépő megváltásakor rákérdeztem még rám is csodálkozott a hölgy.
Elmeséltem neki, miért is kérdezek feleslegesen.

Bentebb meg kiderült, nem csak a falak övezte várudvaron szívesen látott vendég velünk együtt, hanem a várban található múzeumban is. Mondjuk az ásványok abszolúte nem érdekelték Zsömit, azért illendőségből végigjárta, végigszimatolta, míg mi rácsodálkoztunk a sok színes kőre.
Őt jobban érdekli a szabadban, a falakon, köveken, sziklákon való csámborgás, néha leállni egy fotó kedvéért.
De csak a gazdi kedvéért!

Ehhez a várhoz fűződik, Zsömi egy igen vicces húzása. A várból kifelé jövet előreszaladt. Nemigen volt forgalom, hagytam. Gondoltam, majd a kocsinál megvár. Általában azt szokta tenni, mert imád autózni, vagy csak heverészni a hátsó ülésen kialakított helyén.

Most azonban nem várt ott. Darabig szólongattuk, s nem jelentkezett. Eltűnt! Keresni kezdtük s ...
Őkelme kocsmázni ment. A vár alatt, volt egy pinceborozó s oda bement. Gyanítom azért, mert ott jó hűvös fogadta. Bent sétálgatott, szimatolgatott a vendégek közt.
Senki nem szólt rá, senki nem próbálta kizavarni, senki nem háborodott fel a jelenlétén.
Nos, nem csak emiatt de emiatt is, nekem Boldogkő vára lett, maradt a egyik nagy kedvencem! Természetesen, a helybéliekkel egyetemben.
Nyilván, egy ekkora várban, nem csak ez a pár fotó készült, ha érdekel a többi is, akkor ahogy szoktuk is, tégy egy ugrást értük: kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése