Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. március 3., csütörtök

Csókakő

2007.07.13. Csókakő
Aznapi programsorunk utolsó állomása volt Csókakő vára. Este hétkor értünk a "hadúton" a várral koronázott sziklaplató alá. Az erdőn át vezető úton, cirka húsz perc alatt értünk a falak alá, s a képen is látható hasadékon léptünk a vár területére.
Zsöminek ez a várlátogatás egy főnyereménnyel ért fel, hisz majdhogynem magunkban voltunk. De csak majdhogynem!
A várudvaron középkorú szakállas fickó ácsorgott. Azonnal észrevette érkezésünk s láss csodát! Pontosan ellentettje volt Vértesszentkereszt "hős védelmezőjének".
Fogadta a köszönésünk, sőt! Kérdezni sem kellet, azonnal beinvitált. Akkor, 2007-ben ő dolgozott a vár renoválásán. Szégyenlem, de a nevét elfelejtettem. Mesélt a várról, a felújítási folyamatról a támogatási pénzekről. Majd utunkra engedett, nézzünk körül nyugodtan, fotózzunk, vigyázzunk az odakészített kőrakásokkal meg a friss falazásoknál.

Innét kezdve, Zsömi megkezdhette alapos felfedező útját. Mindig előttünk járt, mit járt rohant! Ókor eltűnt rövidebb időre, fogalmunk nem volt, épp hol lógatja hosszú nyelvét a nagy igyekezetben. Majd felbukkant, s bíz néha a hideg kirázott attól, micsoda akrobata mutatványokra, bakugrásokra képes a kövek közt.
Nem volt sem félős, sem tériszonyos. Úgy viselkedett, mint egy boldog s szertelen kisgyerek. Azért, szerencsére tudott vigyázni, magabiztosan mozog sziklás terepen. Az efféle helyeken arra kell vele kapcsolatosan ügyelni, hogy ahová én felmászok, oda ő is fel akar. Itt aztán megtehette!
Ide is vissza kell térni hamarost, mert mint olvastam elkészült a renoválás.
2007-ben volt időnk fotózni bőven elmúlt este nyolc mire eljöttünk.
Megérdemelt egy albumot, ha érdekel, tégy egy ugrást s már nézheted is: kattints ide!

2 megjegyzés: