Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. szeptember 15., csütörtök

Havas végek (2010.év)

Egyik vége, másik vége, de mindegyik havas. "010-ben jó volt a "hótermés". Örültünk is neki. Amikor csak lehetett.
2010.02.06. Deseda tározó.
Megnéztük a szépen behavazott partvidéket, tavat.  Emitt az első képen az arborétumba vezető hídfő, a tó Magyaregres felé húzó ágában.

Ezt itt, a második fotón, az erdő szélén, már meg nem mondom ennyi idő távlatában a pontos helyszínt. Ahogy lehet a híd környéki Gombás-Deseda parkerdő széle is, épp úgy lehet akár a Toponár felőli oldal valamelyik erdősávja.

Ez most már szintén egy talányos kép, behavazott, kásás vizű partszél az biztos, no de hogy melyik végén?
Ki mondja meg most már?
Gyakorlatilag mindegy. Egyik vége, másik vége ... az azonban bizonyos, nem a kettő közt. Akkor nem gyalogosan jártuk körbe a vizet, hanem jártunk egy nagyot előbb az arborétum, utóbb a gát felőli végen.

Ez a behavazott, befagyott, stéges, csónakos kép már teljes bizonyossággal a Toponár, a gát felőli vég.
Ez a kikötő mára már nincs meg, pontosabban nem így van meg, most emellett, illetve a stégtelenített kikötő mellett áll a Fekete István Látogatóközpont.
2010-ben a helyén még csak egy kis faház állt és ez a stég néhány csónakkal.

S végezetül az ötödik fotó, szintén a Toponár felőli oldal, a hátteret nézve azt mondom a Látogatóközpont és a major lejáró közti részen valahol.
Ez az a szakasz amelyik 2010-ben is és most is csak gyalogosan, kerékpárral vagy motorkerékpárral volt megközelíthető.
Kis barátunk alaposan kisétálhatta magát, alaposan kiélvezhette a havat, a friss levegőt, a szabadságot.
Megjár neki. Megesik nemegyszer, ő akar menni, ha nem akarna nem mennénk. Megkirándultat, megsétáltat bennünket. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése