Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. szeptember 10., szombat

Zsömike

Jöhet a 2010-es esztendő. Megpróbálom most úgy csinálni, hogy veszem át a már anno megírt bejegyzéseket fotókkal az MJ - Vándor blogról s közben figyelem a fotóarchívumot is, és ha van kimaradt, ami tetszik is és még emlék is beugrik róla, akkor azt is megírom. Meglátjuk, így mire jutok.
Ez most, egy átvett bejegyzés:  2010.02.07.

- Az valami fantasztikus, amennyire szereti a csatangolásokat és imád játszani a természetben! Nagyon szereti a havat is, bátran rámegy a jégre és jön mindenhová velünk. Visszük is, mert nagyon tud viselkedni.

Egyszer kíváncsiságból feltettem a csúszdára, azóta mindig odamegy és várakozó tekintettel néz vissza. Természetesen le is csúszik, ha hívom, de inkább csak nézelődni szeret odafentről. Zsömi iskolapéldája a kutyákban "rejtező" megfelelési vágynak és annak, hogy megpróbálnak minél több szokást felvenni a gazdiktól. Imád autózni, kirándulni, nagyon szereti a romokat, szeret horgászni. Mikor pergetek, akkor előreszalad, bemegy a következő horgászállásba és ott vár. A romvárakban elképesztő dolgokat művel! Bemegy, benéz minden zugba, felhág a falakra, lebámul a mélységbe, mindig elől jár és mindenre kíváncsi. Ami szinte hihetetlen, de bármennyire is elhanyagolt egy rom, akkor sem végzi a szükségét a falakon belül! Fogalmam sincs, miből jött rá, de szereti és ezek szerint tiszteli ezeket e helyeket. Mint mi!

Ha megkérem rá, akkor modellt áll, vagy ül nekem. Szemmel láthatólag élvezi a dolgot, nyugodtan kivárja a fotózást, aztán megy a "dolgára". Egy kirándulás alkalmával elképesztően sokat megy. Előrerohan, aztán vissza. Vég nélkül, mint aki fáradhatatlan. Pedig nem az, de termetével ellentétben hatalmas az állóképessége. És hatalmas a szíve! Azt hiszem, ezen és hasonló tulajdonságaik miatt képesek a kutyák kivívni a családtag státuszt. Zsömi már az!

Ui. Mielőtt bárki megbotránkozna, lakott területeken lévő játszótérre nem engedem be, minden oltása megvan kicsiny kora óta, rendszeresen jár állatorvosnál és nyilvántartott, csipes kutya. -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése