Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. szeptember 14., szerda

Kis ufonauta

Szintén egy átvett írás az MJ - Vándor blogról (- jelek közt -) és rendhagyó módon az időrendet megbontva, 2011.02.26 -ról.
Oka van. Szomorú oka. Beni 2010 decemberében került a családba s mert épp elértem Zsömivel a 2010 -es esztendőt rövidesen bekerült volna ő is a történetbe és Zsömi baráti körébe. Sajnos nem így történt! Beni elment (†) , s majd az a bejegyzés is átkerül ide. Idővel. S sajnos csak a bejegyzés és az emléke.

- Bár nem földönkívüli, messzi utat tett meg. Életében először. Már nagyon vártuk őt is. Készültem is fogadására. Marcsi magával hozta Benit a kis tengerimalacot. Fiatal még, tán ha két hónapos. Izgő mozgó kis jószág. Marcsi és Szabolcs nagyon kézhez szoktatták, babusgatták, így aztán roppant barátságos. Átalakítottam részére egy régi madárkalitot. Megbütyköltem a tetőt nyithatóra, hogy ne csak a kicsinyke, pintyekre méretezett ajtókat lehessen használni. Kapott egy önitatót, rozsdamentes etető tálkát, kis búvóhelyet. Hamar elfogadta és belakta. Láthatóan, jól érzi magát.

Ebben a kis szállítóban érkezett, azért nevezem ufonautának. Roppant praktikus kis utaztató. Most aztán nálunk kész kis állatkert van. Hátam mögött Sanyi visong, szemben Beni füttyög és lábnál Zsömi heverészik. Beni ezentúl sokat fog utazni. Hasonlóképp mint nálunk Zsöme. Azért kapta a kis "ufó-t", mert ezentúl Pötiékkel tart mindenüvé. -

Eddig volt hát a régi történet s sajnos tegnapig szólt Beni története. Decemberben lett volna hat esztendős, s bár tudjuk, a tengerimalacok nem hosszú életűek, azért még várhatott volna kicsit a szívfájdítással.

Mi elköszöntünk tegnap, Beni örök nyugalomra lelt, igen szép helyen a Pilis rengetegében. Zsömi pedig ezzel a képpel búcsúzik. Kedvelte a kis szőröst!
Persze játszani nem mertük összeengedni őket, hisz igen nagy volt a súly és méret béli különbség. Nem tudom, ha a fiatalok legközelebb hazatérnek, hogy veszi Zsömi a hiányt? Biztosan észreveszi, mert nem fog a szokott helyen várakozni Beni előkészített lakrésze. Mindig ott tüsténkedett mikor a kis szőrös haverja helyét előkészítettem. Abból már tudta, estére hazatérnek, Pöti, Szato, Beni, csak még várakozni kell kicsit. Szia, kis szőrös!
Ha legközelebb arra járunk, arra fent, lesz egy utunk a Pilisbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése