Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. október 2., vasárnap

Határles

2010.07.12. Hegykő környékén

Egy kilátónak feltüntetett és nevezett nagyjából talán magasles mérettel bíró faácsolat a Fertő tó nádrengetegének szélén.
Zsömi az efféle kihívásokra vevő és persze mi is.


Ahogy felmászni a magaslesre nem volt kihívás, úgy onnét a rátekintés a természetvédelmi területre nem volt egy nagy durranás. Lehet hogy nem is kilátó volt, nem is magasles, hanem madárles? Lehet. Madarat sem láttam.


A madárlestől nem túl mesze, van egy másik látnivaló is, már persze akit érdekel, s mi azt hittük minket igen. Ez pedig a határsávban helyreállított vasfüggöny emlékhely. Nem akarom leszólni a cuccot, de felmagasztalni sem fogom.
Ez ugye, bemutatja a kommunista rendszer által alkalmazott mechanikai határzárak felépítését.
Zsömit nem tudtuk rávenni, hogy legalább egy fotó kedvéért imitálja a tiltott határátlépés kísérletét. Túlságosan törvénytisztelő!

3 megjegyzés:

  1. Sajnálom, de a Facebook fiókom valakik valamiért kikapcsolták, pontosabban számomra elérhetetlenné tették. Ma, a ...tükör... Népszavazás című bejegyzés után. Lehet találgatni, én is azt teszem!
    Sem jelszó cserével, sem más módon nem enged belépni!
    Ha a "Trend Micro HouseCall" címen futó valamit letölteném, akkor minden "okévá" válna. Csakhogy!
    Erről a cégről, védelemről én semmi elfogadhatót nem olvastam!
    Ez a dolog a blogokat ért sérülés után már több mint dühítő.
    A lényeg. Ki a frászkukkon keres, szól hozzám, stb, nem látom, nem tudok válaszolni.
    Nem tudom meddig lesz ez így!

    VálaszTörlés