Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. október 20., csütörtök

Kőszeg

2010.07.17. Kőszeg
Jurisics-vár
Ez tulajdonképp az Alsóvár, bár manapság már nemigen tartják így számon a turista népek. Hangulatos, szép vár. Zsöminek is nagyon tetszett, nekem meg az, hogy minden gond nélkül beengedték s mehetett velünk mindenüvé.

Ezt a harangozós fotót azért illesztettem ide, hogy látsszon mit is néz Melinda felfelé s mit nem néz Zsömi. Őt a harangok addig nem érdeklik, addig semmiképp nem, míg nem szólnak.

Itt járt hát Zsömi is, hol 1532-ben Jurisics s hős katonái. Hol a védők, tán ha ezren s zömében jobbágynép, 25 napig állták Szulejmán óriási seregének csapásait. Bár Ibrahim nagyvezér mindent bevetett mi rendelkezésére állt, végül megalkudott. Nyolc toronyra nyolc oszmán zászló került, Jurisics engedélyével s így a vár jelképesen elesett, a török hadak pedig elvonultak.
A többi fotót, Jurisics kapitány váráról albumba rendeztem, megtekintheted
ha az ugráshoz, katt: ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése