Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2017. január 5., csütörtök

Kevesek közül ...

2011.január 10-i írás a MJ - Vándor blogból.
Laky, sajnos már átköltözött egy másik világba.

-Laky, azon kevés kutyák egyike, akit Zsömi még közel is enged magához.
Valaha egészen jó barátságban voltak, kergetőztek, együtt szaladtak.
Mára már változott a helyzet. Igaz, hogy most sem ellenséges vele, de már nem is keresi a társaságát, inkább többször kitér Laky elől, mint nem. Már nem érdekli a csinos kutyalány. Megértem szegény Zsömét, mert az állandósulni látszó prosztata gyulladásai miatt pár éve -orvosa tanácsára- ivartalanítva lett.
Azóta lassan elvesztette az "ebbéli" érdeklődését és emiatt a volt barátokat is kicsit "ejtette". Nem felejtette el teljesen a hajdani barátságokat, de már nem játszik és a kezdeményezésükre nekik is odamordul. A többi kutyával szemben még rosszabb lett a helyzet, mert szabályosan ellenségesen viseltetik velük, főleg ha pórázon vezetem. Szabadon eresztve szerencsére hallgat rám és kitér, csak a másik ne menjen közel hozzá, mert akkor bizony elüldözi. Nem tudom mit "mond" a mordulásával, de általában utána már nem közelítenek felé.
Azt olvastam, az ivartalanított kutya a korral nyugodtabb lesz. Vannak kétségeim! Zsömi csak akkor nyugodtabb, ha szabadon van és békén hagyják. Sajnos kevés kutyát tűr meg maga körül, maga mellett meg alig. A kevesek egyike Laky a békés dalmata lány.-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése