Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. július 6., péntek

Esővédő Zsöminek

A bejegyzés eredetije a MJ - Vándor blogon jelent meg 2017.12.07.
A fotók 2017.11.28-án készültek

Elkészült Zsömi új esőkabátja. Ámbár nem csak eső ellen véd, melegen is tart.
Jó meleg béléssel készült. Kívül pedig abszolúte víz és szélálló az anyaga.

Már vizsgázott és Zsömi nagy kedvvel hordja ha kell. Ha esik. Vagy majd ha nagy lesz a hideg. Nem vagyok nagy híve a szőrös gyerekek öltöztetésének ezért én nulla környékén vagy száraz néhány fokos hidegben nem öltöztetem.
Nem akarom rombolni az edzettségét.

A korára viszont már tekintettel kell legyünk. Nem mai gyerek. A 14 életévével már korosnak tekinthető. Fáradékonyabb, romlott a látása, hallása. Kevesebbet eszik, de ez szerencsére nem látszik meg rajta. Olyan szikár, mint volt fiatalon. Szerencsére soha nem volt kövér.
Soha nem volt bélgép. Soha nem értettük, hogy miként állja meg, de legyen előtte bármilyen finom kaja, soha nem eszi magát túl. Elfogyasztja belőle a szokott adagot és a többit otthagyja. Visszatérve az egészségére. Egészséges.
Van ugyan már kis szív surrogása, de kezelni egyenlőre nem kell. De épp emiatt, nem tenne neki jót egy megfázás. Kímélni, óvni kell, s ezért kapta az új kabátkát is. Jó a régi is, csak az kicsit rövidebb és béleletlen. Ez az igazi!
Régi esővédője szolgált mintaként az újhoz, arról lett lekoppintva a fazon, kicsit a hátrésznél és a mellnél hosszabbra véve. Remek munkát végzett a varrónő. Mintha ráöntötték volna Zsömire! Elsőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése