Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. február 3., szerda

Desedán

2006-ban még partról horgásztunk. Jó időben s békés halra, akkor letelepedtünk. Előszeretettel használtuk ezt a helyet, hol Zsömi mögött látszik a valamikori nádkunyhó. Azóta már nincs meg, s akkor mikor megvolt, sajnos sokkal nagyobb volt a forgalom mint ahol Matula bácsi kunyhója állt s ahol Bütyök és Tutajos pecázott.
Azért nem volt rossz hely ez sem. Jó időben, Zsömi ki nem hagyott volna egy kis mártózást. Érdekes dolog ez a fürdőzés nála, mert alapból úgy intézi, mint aki nem tud s nem is akar úszni. Csak beáll a vízbe úgy mellig. Ácsorog s közben nézelődik. Ellenben ha apportírozunk, igen lelkesen veti magát a bot után. Beúszik érte, leveszi a víz színéről s kiúszik vele. Önként nem adná, de utasításra hozza s átadja. Azt is megfigyeltem, folyóvízbe szívesebben megy, mint tóba. Fütyül őkelme a Duna sodrására is!
Megesett az is, úgy vette rá magát az úszásra, hogy utánam akart jönni. Mikor épp, a vízben állva, kézben tartott bottal pecáztam, gondolt egy nagyot s beúszott utánam.

6 megjegyzés:

  1. Naná! Ha nincs feladat, a kényelmes mód is jó. Igaza van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsöminek majdnem mindig igaza van. De csak majdnem! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nem tudom megmondani. Ahogy haladok előre az évekkel, kerülhet elő még róla fotó, vagy Zsömivel közös. Ha lesz kép, akkor bizonyosan lesz még történet is. Ha nem lesz fotó, akkor sajnos már nem írok róla.

      Törlés
  3. Burkuskánk sem adta vissza önként a botot...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert ezek a csibészek úgy gondolják, ha valamit megkapnak, akkor az az övék végérvényesen. :)

      Törlés