Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2016. január 9., szombat

Zöldövezeti

Mi tagadás, mindig is jól állt neki a zöld! No meg szereti is. Imád benne szimatolgatni, rohangászni, hempergőzni, üldögélni vagy épp heverészni és napozni. Zsömi zöldövezeti besorolású dacára annak hogy panelban él.
Vagy épp azért! Tudja ő mi az igazán jó!

A 2005-ös fotóit válogatva találtam lyukakat. Érdekes, hogy ott volt Szentendrén az első "unokatestvéri találkozón" mégsem leltem olyan képet amin rajta van ő is.

Pedig határozottan emlékszem, ott volt! Meglehet azért maradt le, mert már akkor is előszeretettel szundizott a kocsi hátsó ülésén s kivonta magát a társasági életből.

Mint ahogy nincs kép arról sem, hogy meglátogatta gazdiját az első budapesti albérletében. Arra is határozottan emlékszem, a beköltöztetésnél nem volt ott, akkor idehaza maradt, de mikor Szentendrére menet beugrottunk Pötiért hát feljött Zsömi is. Gyanítom nem is fotóztunk. Már miért tettük volna? Csak futó látogatás volt.

Nos hát! Szentendrén volt zöld is bőséggel. Heverészni is, rohangászni is. Őkelme mégis a "Suzi" hátsó ülését részesítette előnyben. No igen. Mert az meg hazai besorolású!
Nem mellesleg, akkor ott 2005 szeptemberében megismerkedhetett mindenkivel a családból. Zavarban is volt a nagy nyüzsgésben. Erre nem kell azt mondanom, hogy emlékszem, mert ez azóta is így van. Zsömi most már sokkal jobban szereti és jobban is viseli a nagyobb létszámmal járó eseményeket, de ha túl nagy a nyüzsi hát akkor zavarba jön. Nem tud mit kezdeni például ha gyerekek rohangásznak körülötte fékevesztetten. Nem tudja, mit tegyen? Miként vegyen részt benne? Pedig részt venne! Kergetőzne őkelme is, csak hát ...! Csak hát ha beáll kergetőzni, akkor azt hiszi meg is kell fognia az üldözöttet. S meg is fogja. Még véletlen sem ártó szándékkal, de elkapja. S hát egy szaladó kisgyerek szinte biztosan megrémül ha egy utána nyargaló vidáman lihegő fogsor megfogja.
Jobb a békesség! Efféle nyüzsgésből hát, őkelme kivonva! Lesz még erről szó.

2 megjegyzés: