Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. június 15., péntek

Frissítő úszás

2017.06.19. Deseda tározó
A bejegyzés eredetije a MJ - Vándor blogon. Ott az animált képek helyett a négy eredeti fotót lehet látni.

Deseda tározó. Hőségben.
Mostanság, ha velem tart Zsömi is, az a gyakorlatunk, hogy a nagy hőségben rendszeresen mártózik egy kis frissítő úszásra.

Persze segítséggel. Segítenem kell, mert bármennyire is jólesik neki a hűsítés, nem hajlandó a csónakból beugrani. Kikötéskor megesik, mert elvéti a part és a csónak közti távolságot, és beleveti magát a vízbe. De a tó közepén nem ugrik ki. Visszakapaszkodni meg nem tudna.
Ezért, ha elérkezik a mártózás ideje, akkor azt a gyakorlatot követjük, hogy felnyalábolom, beleteszem a vízbe, úszik pár mancscsapást, közben benedvesítem a hátát is meg a feje tetejét is. Merthogy a kutyusok nem úsznak víz alatt. Legalább is, ritkaság az olyan. A szemén látom ha már kikívánkozik. Akkor kinyalábolom, kicsit tartom míg lecsorog róla a nagyja víz, majd leteszem a tatülőre. A maradék vizet kirázza a bundájából, azzal az én frissítésem is megtörténik. Majd pedig megyünk tovább, őkelme szemlélődik, szárítja magát a nappal. Mint a fotókon is. Nem lóg a nyelve, nem liheg, nem kerülgeti a hőguta. A túra hossza határozza meg a fürdések számát. Aznap négyszer csobbant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése