Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. június 29., péntek

Állatfarm

A bejegyzés eredetije a MJ - Vándor blogon 2017.09.13-án

- Nálunk most állati nagy a forgalom. A két állandó lakótárs mellett, -Zsömi és Sanyi-, nálunk visong az első képen látható két szőrmók is. Füge és Csipi.
Füge a sima szőrű és neki a modora is sima. Kezesebb, nyugisabb, csendesebb. Nem annyira izgága lelkivilággal megáldott. Csipi a torzonborz, neki a modora is kicsit kócosabb. Kevésbé kezes, nyughatatlan, izgő-mozgó szerkezet, és lehetne a neve akár Morgó is.
Ő pedig itt Sanyi! Öreg legény. Nagyjából tizenöt éves lehet. Kis sándorpapagáj. Nevezik örvös sándorpapagájnak is. Nevében azért "sándor", mert Nagy Sándor hozta Európába. Nagy Sándor nem a nagy sándorpapagájt hozta, hanem a kicsit. Hogy miért? Nem mondta. Nálunk pedig azért lett Sanyi, mert az a Sándor becézett formája. Nem a makedón királyt becéztük, hanem a madarunk.
Sanyi tehát kis sándorpapagály. A Sanyit tisztáztam, a "sándor"-t is, papagáj pedig azért mert fiú.
Mamagájunk nincs! (vicc, hátha jár erre újszülött)

Itt meg a másik öreg legény. Zsömi. Ő pedig ugye tizennégy éves.
Jól kivilágosodott a színe. Megőszült. Nem csak a felvétel hibája, de az is.
Telefonnal készített fotók nem épp ideális fényviszonyok mellett. Most ez van! Szóval megöregedett, megőszült. Sanyi meg azért tűnik kissé kopottasnak, mert épp a tollváltással küzd.No meg azért az évekkel is. Benne van a korban alaposan, a szakkönyvek szerint 15-20 évet élnek meg. Az eleje szerencsére megvan, remélem jön a többi is! Akárcsak Zsöminek! A két szőrös legény, még legényke. -

A legújabb hír pedig felőlük ez:

"Kedves budapesti és kaposvári ismerőseim! Örökbefogadás céljából keresünk szerető családot Fügének. 1,5 éves ivaros hím. Visszahúzódó, szereti a babusgatást, igazi terápiás malacka. Eddigi társával konfliktusba keveredtek, mondhatni utálják azóta egymást. Próbáltuk, de nem sikerült őket visszatársítanunk egymáshoz. Nagyon szeretjük, emiatt viszont muszáj másik családot keresnünk. Szénán nevelt, ápolt, egészséges, 1070 g-os malacka. Felelős gazdát keresünk. Megfelelő tartás és táplálás mellett 7 évig él."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése