Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. június 9., szombat

"Nádi farkas"

2017.05.14. Deseda Aszalói-ág vége.
Bejegyzés a MJ - Vándor blogról

Na jó! Nem nádi. Sásos. Na jó! Nem farkas. Zsömi. Meg aztán nem lehet nádi farkas, mert nem toportyán, pláne nem féreg, viszont arany ámbár nem sakál.

A képek az arborétum partján készültek, onnét sétált bele a tóba, a végeken.
Nem messze a hattyúvártól. Majd azt is megmutatom. Ott van ám a második fotón is, csak erősen kell keresni. Jön a sásban. Ugye mondtam! Ott jön!
A helyzet az, hűsölni állt be a vízbe. A séta alatt nem először és nem is utoljára. Körbesétáltunk az arborétumban s Zsömi elkészült az erejével.
Kicsivel később, mikor az Aszalói-ágban leparkoltam, hogy besétálunk a madárlesig is, kétségbeesetten nézett rám. Láttam a könyörgést a szemében. Roppant mód boldog volt, hogy megértettem és visszaülhetett a kocsiba. Beautóztam hát vele a madárlesig. Idén betölti a 14-et. Megöregedett. Eljött hát a kímélet ideje. Vége a nagy és kimerítő gyalogos kirándulásoknak, vége a közös vártúráknak hacsak nem lehet a falak közelébe autózni. Pláne ha hőséggel párosulna az út. Vége a hőségbe menő csónaktúráknak. Eljött az idő, hogy első a fizikai kímélés, az egészsége megóvása. Egész életében példásan alkalmazkodott hozzánk! Rajtunk a sor alkalmazkodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése