Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. június 11., hétfő

Hőség ellen

2017.05.05. Bejegyzés a MJ - Vándor blogról
Meli fotók

Egy próbát megért. Ebben a gutaütés szerű melegben már igencsak féltem Zsömit. Úgy látom rajta, hogy bár vagy reggel, vagy délután három után merészkedünk csak ki a vízre, azt is nehezen viseli. Sok már neki ez a hőség!

Melinda ötlete volt, próbálkozzunk meg egy sapkával. Védi a kis kókuszát a tűző naptól. Védeni védi ugyan, de azért nem igazán vált be.
Egy ideig nem mer mocorogni a megilletődöttségtől, majd ha már mer akkor meg a sityak elcsúszik. Hiába no! Az ő fejformája nem olyan mint Misi unokámé. Szerencsére! Meg aztán annyit nem fog a napból, hogy kis idő múltán ne lihegne úgy mint aki a gutaütés közelébe került. Így aztán a módszerünk az -elég magas már a nádfal hozzá-, hogy a nádhoz simulok a csónakkal a keskeny árnyéksávba és onnét horgászunk.
Zsöminek remekül bevált. Ott aztán jól érzi magát! Meg oszt engem sem tűz a nap, horgászni meg vagy a nádfal elé, vagy kifelé hajigálok. Oszt vagy jön hal, vagy nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése