Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. június 5., kedd

Rejtőszín

2017. febrúár 15. Bejegyzés a MJ -Vándor blogból

Zsömi színe kezd olyan lenni ami már szinte tökéletes rejtőszín az őszben megbarnult, vörösödött levelek tengerében. Most, hogy élénk vöröses bundája jócskán megfakult és alaposan beleőszült a korba, hát nagyon el tudna bújni őkelme. De nem bújik. Szerencsére nem.
Kora előrehaladtával a hallása is gyengült, a látása is. Ezzel együtt figyelmesebb lett. Ha szabadon engedem már nem megy messze, bár szeret elől haladni, sűrűen néz felénk, megáll és bevár.

Ennek ellenére ritkán engedem el, most is csak a fotózás kedvéért. Merthogy a hallása végett másokat sem igen hall meg s ezért szívfájdalom nélkül baktat keresztül például a kerékpárúton is. Úgy mozog: -vigyázzatok rám ti!

Azért ez így már nem működik. Nem szeretnék a figyelmetlensége végett sem veszekedést, sem pedig balesetet. Az erdőkben pedig ugye egyértelmű. Magyarországon, szinte minden vadászterület ami nem beépített.
A jogszabály többi része meg ugye erősen kérdéses. Elvileg akkor lenne egy kutya, kóbor kutya kilőhető, ha: "vadászterületen a vadat űző kutyát elfoghatja vagy elejtheti a vadász, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség." Ezek tudatában ítélje meg mindenki maga, miként lehet a nyakörvvel ellátott kutyát turista útvonalon a gazdájától ötven méterre kilőni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése