Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. november 16., péntek

Az Igaz Vándor ... (†)

2018.11.16. Kaposvár

Zsömi (†), az Igaz Vándor, ma délelőtt kilenc körül elhunyt.

Hosszan tartó, és igen nagy türelemmel viselt betegsége legyűrte.
A fájdalom és a hiánya mellett is, hálásak vagyunk a sorsnak, hogy betegsége
utolsó 75 napjában támogathattuk, hogy sokáig együtt harcolhattunk vele, mellette lehettünk s halálát könnyebbé tehettük azzal, hogy a karjainkban, simogató kezeink alatt megnyugodva békésen, csendesen és boldogan, de legfőképp nem egyedül, halt meg.

Mindent köszönök kicsiny barátom! Mindent!
Ma hallottam egy felkonferálást a háttérből -miközben fejecskéddel a tenyeremen haldokoltál-, hogy a "kutya olyan lesz mint a gazdája" címmel indul beszélgetés.
Nem hiszem én azt! Én csak szeretnék olyan jó lélek lenni mint te!
De hát nem tudtad befejezni a nevelésem. Ennyi volt az időnk együtt.
Majd folytatom nélküled, s közben emlékezek rád!

Útjaink most két irányba visznek.
Te már ott ülsz a révész mellett a csónakon, én pedig lassan elfújom a gyertyát és kicsiny tested utoljára felölelve elviszem Siófokra.
Jó utat Igaz Vándor! Jó utat, békességet, nyugodalmat! Pihenj. Pihenj és várj. ... Még találkozunk.

          Zsömi az Igaz Vándor élt 15 évet 1 hónapot és 15napot!

Zsömi, az Igaz Vándor élete, élettörténete ezzel véget ért. Véget ért! Véget érhetne ez a blog is. De nem hiszem. Eddig arról meséltem ahogy élt, s még majd elmesélem ahogy meghalt.
Azután pedig emlékezek.
Végigolvasom a napjaink, végig a 15 évet, és biztosan lesz olyan emlékünk, amit még nem jegyeztem le.
Nem felejtem őt míg élek, mert ő sem feledett soha, egy pillanatra sem, amíg élt!

22 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnáljuk...Együtt érzünk veletek!!!

    VálaszTörlés
  2. Együtt érzek veled! Többet ilyenkor nem lehet írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönjük! Nem. Nem lehet. És nem is kell. Tudom ez szívből jött s örök hálám érte!

      Törlés
  3. Nem tudok mit mondani. Csak annyit, nagyon szerettük szegényt! Most már Zitától kapja a pogácsát! :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ő is szeretett benneteket. Tőled fogadott el ételt kézből utoljára. S mennyire örült Neked! Sajnos igen! Sajnos már mindketten fentről néznek ránk. Remélem jó ott! S remélem várnak is ránk.

      Törlés
  4. Nagyon sajnálom Zsömit,akit kicsit sajátunkként szerettünk,és veletek együtt szúrkoltunk nap-nap után.Békében mondott búcsút,de legalább azokkal volt,akik a családja volt,jóban,rosszban. Ég veled Zsömi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen drága Márti! Békében mondott búcsút. Jó halála volt. Jó! Én úgy gondolom. Remélem ő is úgy érezte. Nagyon nagyon köszönjük!

      Törlés
  5. Elment a harcos... de talán már jobb is így neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hosszú volt ez a harc. Neki hosszú, nekem rövid. Én még marasztaltam volna. De biztosan így volt neki jobb, hisz menni akart. Nagyon nagyon köszönjük!

      Törlés
  6. Isten veled Zsömi! Járd az égi utat is olyan boldogan, mint ahogyan itt a földön éltél. Köszönöm az élményt, amit gazdáddal együtt nyújtottatok ezen a blogon.
    Őszinte együttérzésem a gazdiknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönjük drága Barátom! Nagyon jó volt a jelenléted! Kellett s sokat segített! Nekünk kell köszönetet mondanunk! Nagyon nagyon köszönjük! Remélem az ott egy szép világ, másként halad az idő, s remélem vár reánk.

      Törlés
  7. Nagyon sajnálom! Ő már fentről figyel! Kis teste megpihent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönjük! Remélem így van, s remélem lát is bennünket. Jó ebben hinni! Ráfért már a pihenés. Hosszú, kimerítő harc volt mögötte. És reménytelen, vívható, de meg nem vívható harc.

      Törlés
  8. Együtt érzek veletek, tudom mit éreztek ilyenkor, mert ezt az érzést nem egyszer mi is átéltük, ezeket nem lehet elfelejteni. Pihenj meg "Zsömigyerek"! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönjük! Nem. Nem lehet elfelejteni. És beleszokni sem lehet. Rászolgált a pihenésre. Sokat, sokáig harcolt a kedvünkért.

      Törlés
  9. Fogok válaszolni. Megígérem. Fogok mindenkinek.
    De most nem. Most értem haza Siófokról Zsömi hamvaival. Most csak nézek ki ...

    VálaszTörlés
  10. Hát elmentél, Zsömi! Nagyon megszerettünk az utóbbi jó két hónapban! Igen, úgy van, ahogy a Gazdid írta - sokat tanultál, de még többet tanítottál! Nemcsak otthon, hanem a világhálón is. Elismerésre méltó a kitartásod, a szereteted az utolsó pillanatig, akárcsak a családodé, akik éjjel-nappal Veled voltak, óvtak, reménykedtek, szerettek. A mi kutyánk, Maci, körülbelül akkor ment el, amikor Te megbetegedtél, így nem tudtam Rólad neki mesélni. Remélem, találkoztok majd fent, és beszélhettek arról, hogy azért van még sok jó ember a világon. Könnyű őket megismerni - akik úgy szeretik az állatokat, mint ahogy Téged is, azok tudják őszintén, tiszta szívből átadni embertársaiknak azt a sok szépet, ami bennük rejlik.
    Ég Veled, Zsömi!
    Hajrá Meggyes család! Hajrá Zsömi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos el. Sajnos, bár tudtuk, a vége csak ez lehet. Talán már erején felül is maradt. Hosszan harcolt, maradni akart s maradt is amíg kértük. Ebben is nagy volt! Sokat tanított s még fog is. Engem biztosan. Mert mikor végigolvasom majd a közös életünk, biztosan rájövök olyan dolgokra amiket anno nem ott s nem úgy értékeltem ahogy kellett volna. Az ember az idővel bölcsebb lesz s nem is csoda ha ennek okán utólag okosabb. Remélem találkoznak odafent s akkor gyorsabban telik majd nekik a várakozás. Megtisztelsz kérlek! Megtisztelsz. Nagyon nagyon köszönjük! Nem felejtjük őket soha!

      Törlés
  11. Zsömi! Te már az égi utat járod, jó és kevésbé jó kutyahaverokkal, hogy később valamikor találkozz a gazdáiddal. Mert fogsz találkozni azt biztosan tudom,,, Köszönöm a gazdádnak, hogy végig követhettem napjaidat sokszor egészségben, s most a végén betegségben is. Szinte a mi családunk részévé is váltál, azáltal, hogy beszámoltam napjaidról nekik. Járd boldogan tovább égi utadat, s óvó szemed elől ne téveszd a gazdikat, most már rájuk is eggyel több szempár vigyáz odaföntről.
    Józsi! Ahogy írtam az egész családnak beszámoltam Zsömiről, a szeretetéről, a te végtelen kitartásodról, gondoskodásodról, ahogy végigkísérted hű barátodat az igaz Vándort élete utolsó napjaiban. Ma délután meg is mutattam a blogon, hogy ki is volt ez a hűséges társ.
    Együttérzünk veled, s a szívem szomorú, hogy elvesztettél egy hűséges társat, akivel biztos vagyok benne nagyon sok vidám pillanatot töltöttél. Búcsúzom Zsömi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon remélem így van. Így lesz. Ha sok jó barátra lel gyorsabban telik tán az idő. Ámbár meglehet, ott már idő sincs, vagy másként mérik. Sajnos igazad van. Sajnos már túl sok a szempár odafenn! Köztük az övé is.
      Nagyon köszönöm drága Lídia! Sokszor, sokat segítettek a soraid. Szükségem volt rád, rátok a bajban. Könnyebb volt elviselni is, könnyebb volt megvívni is. Igazán megtisztelő, hogy Zsömit bemutattad a családodnak is! Nem tudom hogy megköszönni! Nem tudom rá a megfelelő szavakat. Nagyon nagyon köszönjük! ... Nagyon sok. Nagyon sok vidám pillanatot. Lesz miből meríteni ha emlékezek s felidézem.

      Törlés
    2. Én is nagyon köszönöm soraidat!

      Törlés