Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 11., kedd

A kevesebb a több!

2018.09.11.
Most pont úgy vagyok, úgy érzem, hogy nagyon igaz mondás: -a kevesebb néha több! Bizony, nekem a mai kevés, több mint ha nagy változásról számolhatnék be. A tegnapi naphoz képest, nagy durranásról nem számolhatok be, de a kis lépéseivel Zsömi bizony halad.
Lassan halad, de megint elhitette velem, hogy biztosan!
A tegnapi naphoz képest szinte elenyésző a változás, ámde mégis nagyon biztató. Meli mama és Pöti csodadiétája, csodakeveréke és a gyógyszerek teszik a dolguk. Tesszük mi is, és ami a fő teszi Zsömi is! Napról napra növekedni látszik az ereje, és ez már nem csak a valóság és annak a keveréke amit én, amit mi szeretnénk látni, hanem a színtiszta valóság.
Gyakorlatilag eddig is a valóságot írtam, de hát az elfogultság, a reménykedés minden bizonnyal arra felé vitt el, hogy a pozitívumokat inkább lássam meg mint a negatívumokat.
Biztos az, sokszor a szív vitte az ujjaim a billentyűzeten s nem az értelem.
Higgyétek el, eddig is a valóság jelent meg ezen a blogon Zsömiről, mert mindenre vágytam, csak arra nem, hogy így szerezzen magának szurkolótábort.
Mint írtam már, Zsömi soha nincs felügyelet nélkül, soha nincs egyedül, pedig sok a dolog. Nem azért vagyok a képeken szakadt és félmeztelen, mert nekem ez az igazi éltető elemem, de lakást újítunk fel, festünk, tapétázunk és ami kell. Rend, tisztaság, új szag kell akkorra amikor a megerősödött Zsömike megszagolja a kis jövevényt, amikor rácsodálkozunk Pöti és Szabolcs legféltettebb kincsére.
Zsömi is egyre érdeklődőbb. Ma már két alkalommal is körbejárta a lakást, megszemlélte a felfordulást, megszaglászta a frissített falakat. Bár aludt napközben, de azért azt kell mondjam tán még a tegnapi napnál is többet töltött feszült figyelemmel, szemlélődéssel. Önállóan iszik. Enni nem akar segítség nélkül, de nem is ellenzi az etetést. Eszik. Ez kezd egyre nagyobb talány lenni számomra! Mintha csak egy új játékot talált volna ki magának. A régi az volt, ha porszívóztam akkor ő evett. Most meg az, etess! Kanállal. Nem köpi ki, nincs különösebb ellenállás, csak épp az, etess! Etetlek hát öreg! Etetlek! Ha kell, ha neked ez lesz a bevett szokás akkor bármeddig.
Az igazi nagy változás a tegnapi naphoz képest, a súlygyarapodás. Nem csak az ereje nő apránként, de a súlya is. Apránként. Nem baj, a kis lépés is lépés! A másik nagy eredmény, hogy ma nem volt kikapcsolása. Egész nap tiszta volt a tudata, a szeme, és éber, kommunikatív, elfogadó.
Nemrég voltunk odalenn, a mai utolsó rövidke sétánkra, és azt úgy tette meg, hogy a hívásra felállt, jött, kijött a liftig és be is szállt. Pont mint rég, csak kicsit lassabban.
Öregesen. Mint én. Pont mint rég, csak lassabban. Egyre élesebben látszik a völgyből, Fehérkő vára!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk mindnyájatoknak, és nagyon köszönjük a támogatást!

2 megjegyzés:

  1. Jó hírek, boldogságosak, biztatóak! Csak az idő is maradna jó még egy darabig, az nagyon kellene neki, mellétek, a szerető társak mellé, a nap fénye. Lehet, hogy tetszik neki az etetés, meg a megnövekedett figyelem, hiszen öregedő uracska, s mint az idős emberek, Ő is egyre inkább igényelni fogja a még nagyobb törődést. Nem baj, van aki, vannak akik, ezt megtegyék neki. Mindig is kivételesen jó sora volt mellettetek, s tudom ez így is marad. Nem baj, ha szakadtnak, félmeztelenül látszol, ez ne okozzon gondot, hosszú évek óta olvasunk már, én legalábbis tudom, hogy milyen ember vagy. Aki ilyen szívvel ír, így törődik állatokkal, emberekkel az nem okozhat csalódást.
    Simogasd meg Zsömi fejét, és súgd a fülébe, hogy ezt én küldtem, innen, jó messziről, és üzenem: Hajrá Zsömi, Rátok vár Fehérkő vára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony biztatóak! Talán marad a jó időjárás, bár a manó tudja, hogy mi lenne neki jobb. lehet a hűvösebb jobb lenne. Estefelé mindig jobb a hangulata. Valószínűleg tényleg tetszik neki, mert nem nagyon tiltakozik. Csak úgy szőrmentén. Ha nagyon nehezíteni akarná, hát nem hiszem, hogy két újjal ki tudnám nyitni a száját és tudnám addig tartani amíg beleteszem a kanálnyi kaját. Nem komoly az a kis húzódozás! Nagyon köszönöm kedvességed Zsuzsanna!
      Természetesen a fülébe súgtam! Sőt! Ma is! :)

      Törlés