Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 5., szerda

Nem gond van, baj!

Ebben a helyzetben szokás úgy kezdeni, van egy jó hírem, meg egy rossz.
Hááát ... én most úgy érzem, hogy van egy "jó", meg egy rosszabb!

A jó az, hogy Zsömi nem cukorbeteg.
A rossz meg az, hogy veseelégtelensége van.
A laboreredményei azt mutatják, gyulladás van a szervezetében és a vesék nem működnek megfelelően.
Még nem kritikus értékeket mutat a laboreredmény, de nem jó.

A hét hátralévő napjai döntőek lehetnek. Naponta kap majd infúziót és gyógyszeres kezelést, az elsőn már túl is van.
Hétfőn kontroll vérvétel, s hát ... Térdre! Imához!
Ha a rossz értékek javulást mutatnak akkor csak átmeneti a veseelégedetlenség. Akkor győzelem lehet a vége.
Ha maradnak az értékek .... nos hát, akkor nem sok az esély.
Náluk nincs mód vesedialízisre, s hát új vesére sem.
Baj a bajban, sőt nagy baj, hogy nem akar enni. Semmit nem fogad el. Pedig hát sokat segíthetne, ha megenné a vesekímélő kaját és a hozzá rendelt, átmeneti veseelégedetlenség kezelésére szolgáló gyógyszert is.
Mert hát bízzunk! Átmeneti!

Arra gondoltam, mert az infúzió után kicsit felélénkült, s mert szépen sütött a nap, s mert a napnak gyógyító ereje van, s mert a szabad levegő meg szokta hozni az étvágyát ... Hát nem hozta meg!
Jól érezte magát, de tényleg! Kedvvel jött, maga akart beszállni a csónakba, szemlélődött, élvezte az utat, mutatott érdeklődést is a történések iránt, de mint idehaza kiderült, az étvágya nem jött meg.
Kénytelen voltam vele -orvosa javallata-, s beleerőltettem a kímélő kaját is, gyógyszert is. Most azon fohászkodok, maradjon is benne! Nagyon remélem! Most nyugodt, alszik.
Nem lesz egyszerű történet, a gyógyszere miatt naponta kétszer beleerőltetni a kímélő konzervet. De hát, küzdünk! Amit orvos megtehet, megteszi az orvosa, amit mi megtehetünk, hát megtesszük.
Nincs mese! Ennie kell! Tíz kilóból hamar el lehet fogyni!
Ha az időjárás engedi, holnap is kiviszem. Neki is jót tesz. Szeret ott lenni. Meg nekem is jót tesz. Jó ott a víz közepén kettesben. Ő ott nem lehangolt, én meg ott lehetek az. Csak annyira, ne érezze meg. S ha kifelé is hullanak a könnyeim, hát lefújja a szél, felszárítja a nap.

6 megjegyzés:

  1. Jóska! Át éltem hasonló helyzetet a Berni pásztorommal. Sajnos elaltattatás lett a vége.Ha jók az eredmények,nagy szerencse és öröm! Ha nem,tedd széppé utolsó napjait! tudom,hogy erre nem kell Téged biztatni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom! Nekem sem az első lesz, csak hát, hozzá fogható még nem volt. Soha még, egy sem került ennyire hozzám. Szerencsére, ezzel a bajjal nincsenek fájdalmai. Azon leszek. Jó életünk volt együtt, jó lesz az utolsó pillanatig. Megkap minden segítséget s mindent aminek örül. Nagyon köszönöm!

      Törlés
  2. Mit is írhatnék...sajnos ők is meghalnak egyszer és itt hagynak bennünket...nem lehet felkészülni, csak reménykedni hogy jobbra fordul az állapota Zsöminek...és még lesz valamennyi időtök együtt...
    Tudod írtad, akkor nekem,mikor Maci beteg lett és elment nem tudod mi lesz, ha egyszer eljön az idő...Reménykedjünk...nagyon megértelek...és együtt érzek veletek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ők is és sajnos túl hamar. Kicsit igazságtalan dolog ez a teremtéstől, hogy a leghűségesebb, legönzetlenebb barátnak ilyen kevés időt számolt.
      Most sem tudom. Még nem. Még nem tudom, de már sejtem. De korai még a döntés, mert mindig valami közbejöhet. Nagyon nagyon köszönöm!

      Törlés
  3. Megkönnyeztelek Titeket, de hajrá Józsi, és hajrá Zsömi gyerek! Gyerünk, küzdj még, hátha minden jóra fordul. Menjetek, amíg lehet, be a csónakba, és vízre, van még napsütés, s akadhat benne némi gyógyerő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Párszor már én is. S mondhatom, magunkat. Mert az ember gyarló, ilyenkor nem csak a bajban lévőért sír, hanem magáért is. Küzd! Küzdünk! Olyan mint a háborgó tenger ez a küzdelem. Fel, zuhanás, fel, ... együnk. Ma is mentünk. Mindjárt rögzítem. Nagyon szépen köszönöm drága Zsuzsanna!

      Törlés