Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 23., vasárnap

Kizökkentés, töltekezés

2018.09.23. Deseda

Ha nem is látszik rajta, azért a sok belediktált kaja és a támogató gyógyszerek azért egy kicsit látszanak.
S mert idehaza nagyon inaktív, úgy döntöttünk megpróbáljuk kibillenteni a tunyaságból, egyhangúságból.
Szerintünk sikerült.
A kedvéért végig parton maradtunk, ez elsősorban neki lett kitalálva.
Ez a szép füves terület a második megállónk volt. Az elsőn nem volt ennyi és ilyen szép zöld fű s ő kutakodott, füveket keresett enni.
Itthon is sokszor válogatja a füveket ha leviszem, s hát nem akarom az ösztöneiben is korlátozni. Lehet, ez hiba, de akkor sem. Itta nagy füvesen aztán bekajált alaposan. Meg is lett a látszatja.
Szerencsére még kint, nem kocsiban, nem lakásban. Hátha ez kellett neki! Ha ettől jobb, ettől megkönnyebbült.
Ha nem is pont ezért, de nem volt ez haszontalan kiruccanás. Rég láttam ennyit mozogni, ennyire felvillanyozódni, ennyi érdeklődést mutatni. Az elmúlt három hétben biztosan nem. Most a betegségen kívül is van ok a nagy pihenésre. Alszik mint a bunda.
Az elmúlt éjszaka éjfélkor levittük, elvégezte a dolgát. Kettőkor ránéztem, megkínáltam vízzel, de nem fogadta el. Hajnali négykor sem fogadta el az ivóvizet ezért az eddigi tapasztalásokból kiindulva levittem pisilni, hátha azért ne mer inni mert már feszít. De nem. Alig pisilt s már jelezte is húzzunk fel. Felérve sem fogadta el a vizet. Reggelig szunyált tovább. Ezt most egyszerűen nem tudom elhelyezni a képletben, főleg azok után, hogy kint a Deseda kiránduláson meg rendszeresen ivott s volt mikor kínálás nélkül is. Ez így akár rendjén való is lehetne, de .....

2 megjegyzés:

  1. De, ott a de... Még mindig, s talán ez után már mindig. Viszont amit leírtál, az reményekre bőven ad már okot. Többet eszik és mozog. A fű állítólag azért kell a kutyáknak, és a macskáknak is, (nem mindegy milyen, ezért válogatnak.) hogy a felesleges savat, és nem odavaló dolgokat el tudják távolítani a gyomrukból. Nekem az állatorvos is ezt mondta, de olvastam már más megközelítést is. Mindegy, én ebben hiszek, és számtalan példa volt már rá az életünkben. Ha ezek a felböfögések sokáig nincsenek, romlik az étvágyuk, van amikor a cicáim az összes elfogyasztott ételt, savval bővítve, visszarakják, s utána minden rendben. Ugyanez volt a kutyámnál is, de ő színtiszta savat küldött vissza.
    Ha sohasem volt nagy ivó, ez már nem is fog változni, bármennyire szükséges lenne, különösen most már, hogy a levegő is lehűlt, kevesebbet szomjazik. Ami történt Veletek, már önmagában is nagy öröm, olyan erős: "hátha mégis"? Bizakodjunk hát, súgd meg Zsöminek, üzenem: maradjon még! Olyan nagy szükségünk van időnként egy tiszta, őszinte kis örömre!
    Örülök, hogy távoli barátoddá fogadtál, és igazán nincs mit köszönnöd, az egymás lelki segítése közöttünk azóta fennáll, mióta először írtál a blogomba.
    Mint minden alkalommal, most is, ölellek Titeket, megy a szorítás innen a jobb napokért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A de az ott van. Főleg ma! Ma mentünk vissza vérvételre és ma küldték el kontrollra. Nos igen reményre van ok, de ebben a szituációban könnyű reményt találni, mert azt akarunk találni. Ez biztosan így van a fűevéssel. Így is. Zsömi is csak savat hányt ki, ételt nem. Azért mondom, hogy is, mert rendszeres fűevő. Szinte napi szinten csipegette a füvet, de nagyon ritkán hányt. Az igaz, válogatta a zöldeket és általában különféle fodros levelű füveket evett, néha még a keserű pongyola pitypangét is. Más okból is esznek füvet. Ha hánytatni kellett akkor szálas füveket evett. Mint tegnap. Soha nem volt nagy ivó. Olyan mint a gazdája. Azért iszogat és ami talán biztató, az eltelt éjszaka volt az első amikor éjféltől reggel hétig gond nélkül elvolt. Éjjel hiába kínáltam egy kortyot sem ivott, viszont lemenni sem akart. Csak enne már maga! Talán a hétvégén, talán Pötivel! Megmondtam, átadtam az üzeneted!
      Enyém a megtiszteltetés! Azért én csak megköszönöm s természetesen viszonozom! :)

      Törlés