Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 11., kedd

Áttörés?

2018.09.10. Budapest
Vajon ez már az áttörés lesz?
Már lassan csak csendben merek reménykedni és nem merek elkiabálni semmit. Hihetetlen, hogy egy éjszaka is mekkorát tud fordulni a dolog s az még hihetetlenebb, hogy egy nap alatt mekkorát! Nagyot!
Nem mondhatom másképp, mert úgy volt, 24 órával ezelőtt Zsömi még magatehetetlen volt, érdektelen, nem reagált a külső ingerekre, a szeme üres volt, fénytelen ránk sem, nem evett önként és nem is ivott önként.
Táplálni kellett, itatni, vinni ha mozgatni kellett. Tűrte, de nem érdekelte.
Lélekben már készültünk a végórájára. Elengedtem.
Mást nem tehettünk érte, mint a táplálás, itatás, beszéltünk hozzá, simogattuk, éreztettük a szeretetet, de hagytuk sokat pihenni.
Meli és Pöti tápláló de vesekímélő étket főzött neki. Pépesítve diktáltuk bele, benne a gyógyszereivel. Napi négyszeri táplálék, több itatás.
Ma reggelre kitisztult a tekintete, érdeklődést mutatott a külvilágra, ránk is. Mozogni még ugyan nem mozgott és a kaját sem ette önként, de már felmutatta az élet jeleit. Napközben négy alkalommal kapott táplálást s úgy tűnt erősödik. Este aztán kisebb csoda történt!
Mi is vacsoráztunk, ő a fekhelyéről figyelt. Ránk látott. Gondoltam egyet s kétszer összecsaptam a tenyerem. Még a betegsége előtt kialakult köztünk egy kommunikációs rendszer. Ennek a felhívó része volt a taps, a hívás az, hogy intek neki. Mint mondtam, kisebb csoda történt! Felállt és kijött hozzánk a hívásomra.
Sőt! Leült elénk és a szeme mintha kért volna. Kért! Elfogadta a sajtot kézből és önállóan elfogyasztotta. Természetesen zsírszegényt kapott és keveset. De elfogadta!
Hosszú napok után végre önállóan felállt, kijött, megértette és reagált a hívásra, kommunikált, megint evett pár falatot önként. Utána bejárta az egész lakást, megszemlélte mit végeztünk napközben.
Azt sem keveset, de közben Zsömi szinte egy pillanatot sem volt egyedül s konkrétan egy pillanatot sem felügyelet nélkül. Pöti és Meli mama gondoskodása meghozta az eredményt!
Talán a várva várt áttörést is. Újra látjuk a fényt!

Este tízkor még voltunk lent egy rövidet, majd evett kis kímélőt. Azt persze nem önként, de simán, ellenkezés nélkül nyelte. Erősödni kell öreg! Erőre kapni, s akkor ahogy megígértem, vagy a hazaúton, vagy ha későre jár akkor pár nap múltán felcipellek Kereki várába Fehérkő várba!
Egy lépést nem kell tenned, csak odafenn, ha lesz kedved hozzá! Tudom, hogy lesz!

7 megjegyzés:

  1. Figyelek Rátok, este is jártam itt, hátha jön valami jó jel. És lám itt van, a szeretet csodákra képes,-mondják sokan,-de sokszor nagyon igaz. A fekvő képen, ahogy felnéz Rád, mintha mondaná: "köszönöm".
    Tudom, nemcsak a Te munkád, szereteted, a családé is benne van, hiszen mind együtt aggódtok érte, gondoskodtok róla. Kívánom, hogy maradjon a fény, és legyen egyre fényesebb, mindegy még meddig, csak legyen! Legyen jól Zsömi, járkáljon, egyen, erősödjön, Tegyen még kicsit boldoggá Titeket, nagyon megérdemelnétek, mint ahogyan Ő is az életet. Ha sikerül győznie, elmondhatjuk, hogy nagy harcos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon köszönjük. Jó jel jött, jó jel maradt. Maradt a fény. Nem mondanék igazat, ha nem látnám fényesebbnek. Úgy látszik, nagy harcos! :)

      Törlés
  2. További erőt nektek és gyógyulást Zsöminek..

    VálaszTörlés
  3. A szeretet meggyógyította :) Örülök nektek! Puszi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár úgy lenne! De óvatos leszek és azt mondom csak a gyógyulás felé vezetőútra vittük. Nagyon szépen köszönjük! :)

      Törlés
  4. Hiszem, hogy ebben benne van a ti szeretet teljes törődésetek, odafigyeléstek is!

    VálaszTörlés