Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. szeptember 12., szerda

Minden nap egy kicsiny lépés

2018.09.12.

Nagyon nagy változásról nem tudok beszámolni. Tényleg csak kis lépésekben halad Zsömi. Mint például a mai nap reggele.
Mivel ölben kellett minden nap többször is levinni, ezért levettem róla a kullancsnyakörvet is, hámot is, s persze nem vittünk pórázt sem. Minek? Egy gyakorlatilag a mozgásában is korlátozott kutyusnak?
Ma reggel kicsit virgoncabbnak tűnt és élénkebbnek, érdeklődőbbnek. Lent aztán meg is mutatta. Egyszer csak meglódult és pillanatok alatt átszelte a két háztömb közötti füves részt, s még ügetésre is váltott. Megmozgatott minket!
Ez nagyon jó! Azóta hámmal megyünk le. Főleg mert rá is morgott egy kollégára.
Soha nem szeretett a fajtája képviselőivel haverkodni, most sem.
Sajnos enni még mindig nem hajlandó saját elhatározásából. De inni igen.

Soha nem volt egy nagyivó. Sajnos. Gyanítom én, hogy többek közt a visszafogott vízfogyasztása is segítette a baja kialakulását. Épp ezért, most nem tudom megítélni, hogy keveset iszik, vagy eleget?
A vesebeteg kutyusok először a szokásosnál több vizet isznak, majd keveset. Ő most tán annyit iszik mint régebben szokott. Talán kicsit többet. Ha jól látom, akkor ez mindegyik jó. Ma, egész nap éber volt, figyelte a mozgásunk, a tevékenységet, néha felállt, körbejárta a lakást és szemrevételezett. Nem is csodálom. Folyamatos a pakolás, innét oda, onnét ide, annak függvényében, hogy épp hol is kell a hely a festéshez?
Ma ki kellett költöztetni a kedvenc helyéről. Olyan nem nagyon tetszett neki, pedig tegnap is volt pár órája "külhonban", de kellett, mert volt pár sérült parkettaszál amelyek kicserélése miatt vissza kellett bontani a szoba egy részét.
Összességében szerintem Zsömi állapota stabil! Javulást is mutat, de határozottan stabil!

2 megjegyzés:

  1. Elmondhatatlanul édesek vagytok, így eszegetés közben. A Pöti kezében pedig egy élénk szemű kiskutya lapul. Nem mondok semmit, a babonások azt mondják nem jó "elkiabálni" a dolgokat. Csak menjen minden tovább a maga útján, és akkor mind örülni fogunk. Nagy ölelés Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meghiszem azt! Főleg Zsömi! :) Igazad is van! nem kiabáljuk el. Megtisztelsz! Viszont Neked is! Biztosan nagy barátságba lenne veled Zsömi is egy személyes találkozáskor, azonnal tudja ki a jó ember s hogy hová helyezze! :)

      Törlés