Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. október 5., péntek

A kezelések

2018.10.04.

Most aztán remek volt az időjárás. Gyenge széllel és szikrázó napsütéssel. Zsömi hatalmasat napozott. Olyan jó napunk volt, hogy nem kellett a kiskabát sem. Átjárhatta, tölthette, melegíthette a nap gyógyító ereje. Tetszett is neki. Sokat, szinte végig éber volt, figyelt, néha kisebb sétát tett. Tényleg csak kicsit. Nem is kell több. Csak pihenjen, töltődjön és ha lehet kicsit erősödjön. Lehet?
Nem tudom. A nyálkahártyán lévő fekélyek aggasztanak. Muszáj kezelni, mert ha nem akkor hogy enne? Napi háromszor etetjük és minden étkezés után kezelés.
Mutatkoznak pozitív hatásai a Hyperol oldatos kezelésnek. A fekélyek elhalt szövetei leválnak a sebről s mintha némelyik seb utána összébb húzódna.
Legalább is remélem, hogy jól látom. De ha már nem lesz rajta újabb szövetelhalás, hát az is remek! Zsömi hősiesen viseli a kezeléseket. Pedig nem gondolom, hogy ez olyan nagyon kellemes lehet, de alig-alig tiltakozik. Igyekszünk nem fájdalmat okozni neki, mindent elkövetünk, de azért néha megesik. Vélem a fertőtlenítő is csípheti egy kicsit, amúgy sem lehet kellemes a szájban, s hát néha az elhalt szövet sem válik le annyira könnyen, makacskodik. De nincs harag ezekért a kisebb fájdalmakért. Elkapja a fejét, majd rám néz s visszateszi. Olyannyira együttműködő, türelmes és kezes, hogy más magyarázatot nem tudok mint azt, tisztában van vele, hogy ezzel segíteni akarunk és utána neki is jobb lehet. Ha nem így lenne, akkor kézzel lábbal, foggal körömmel tiltakozhatna már az előkészületek alatt is.
A szabad levegőn a sok figyelésben úgy elfáradt, hogy alszik megint mint a mormota. És álmodott az előbb.
Megint álmodott. Ezek a kint létek jótékonyak a kedélyére a lelkének.

4 megjegyzés:

  1. Örömmel, de szomorúan is olvasom írásaidat. Jól adod vissza szóban kutyusod kedélyét, változásait, s mellette, mögötte ott lehet érezni a te(ti) reményeiteket is. Kívánom, hogy még sok-sok szép napotok legyen együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerést és a jókívánságot is! Sajnos ezzel a betegséggel kapcsolatosan nem sok jót lehet írni, de reménykedni meg kell. Úgy könnyebb!

      Törlés
    2. A betegséggel én is tisztában vagyok. A reményeiteket itt én elsősorban arra értettem, hogy azt az időt, ami még hátravan neki, a lehető legélménydúsabban, s ha lehet fájdalommentesen tölthesse el veled/tek.

      Törlés
    3. Én is így gondoltam. Nincsenek túlzó illúzióim. de azért azt jó látni, hogy még ebben a súlyos állapotában is lehet elérni pozitív előrelépést. :)

      Törlés