Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. október 3., szerda

Újabb kísérőtünet

2018.10.02.

Az időjárás is szobafogságot rendelt, de délelőtt és kora délután az én elfoglaltságom is.
Délelőtt esztétikailag is kicsit kipofoztam a kocsit kívül is, belül is. Műszakira kellett vinnem. A műszaki állapotáért nemigen aggódtam, mert nem elhanyagolt a verda. A járulékos dolgokat meg máskor nem szoktam így a végére hagyni, de ez ugye más helyzet. Most legalább rendben vagyunk! A kocsival.
Mert amúgy nem. Zsöminek már pár napja erős szájszaga van, kerestem is a doktornő által is említett szájüregi fekélyesedést, de eddig nem találtam.
Hát most megvan! Sajnos. És mindjárt több is.
Természetesen azonnal elkezdtük kezelni. Étkezések után Hyperol oldattal ecseteljük a nyálkahártyán fellelhető kis fekélyeket. De ha már fertőtlenítünk, akkor a fogsort is, fogágyat is. Még szerencse, hogy Zsömi tűri, szinte semmi ellenállást nem fejt ki. Mintha jólesne neki. Vagy mintha értené az okot a célt. Mérséklődött is a szájszaga.
Az elmúlt napokban, és már a hétvégén is, éreztem, éreztünk rajta "betegség szagot". Aki már volt tartósan hosszú ideig lévő és súlyos vagy végstádiumú beteg közelében, az tudja, hogy miről beszélek.
De most megint nem érzem. Pedig tegnap ugye nem volt kint hosszú ideig, nem szellőzhetett ki a bőre, bundája. Meg hát, ha már megvan, azt ki sem viszi a szél. Mert belülről jön.
Akár örülhetnék is, hogy nem érzem, de hát a kis sebek miatt nem igazán tudok örülni. Pedig ha a tiltakozása mérséklődését nézem etetésnél, akkor azt is mondhatnám jobban eszik, még mindig iszik annyit ami elfogadható és napok óta nem látom a szemében azt a zavarodott tompaságot, homályosságot és a viselkedésén sem a zavarodottságot, ami engem nagyon aggasztott már egy ideje.
Most az aggaszt, hogy az útra készülők, állítólag, az utolsó időszakukra sokszor kitisztulnak szellemileg.
Ma talán kedvez az időjárás. Most süt a nap, minimális a szél. Az előrejelzés szerint ez marad is, és ha eltalálták akkor szombatig még javul is. Úgy legyen! Bár a hajnalok nem a strandidőkre emlékeztetnek. Hajnali négykor Zsömi ébresztőt rendezett, sokat ivott, majd jelezte le akarna menni. Lementünk. Alaposan kiverte belőlem az álmosságot a friss levegő. Tényleg nem lehetett sokkal több mint tán négy fok. No mindegy! Ha mód lesz rá, délután kimegyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése