Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. október 10., szerda

A nap éjfélkor kezdődött

2018.10.09. Deseda

Zsömi éjfélkor nagyot alakított. Póráz nélkül hordom le már egy hónapja.
Ugyan minek kellene póráz az ő állapotában? Hisz menni is alig bír. De azért bír.
Már visszafelé jövet, a járdán poroszkáltunk a ház előtt, amikor kijött a szomszéd Szpokival. Zsömi meg hirtelen meglódult és közben olyan kiabálást rendezett mint fénykorában. Szegény szomszéd kutyus! Nem elég, hogy ő is beteg, akkor még az utca réme nekiront és lekiabálja a szőrt róla éjfélkor.

Utána mint aki jól végezte a dolgát, amit akár úgy is lehetne nézni, hogy tényleg jól végezte, ha nem épp a szomszédban lakó amúgy teljesen békés és jóindulatú kutyussal tartaná a haragot már évek óta. Na de mi okkal? Azt bíz csak ő tudja!
Előző napi jó formáját amúgy átmentette reggelre is. Reggel még nagyon mozgékony volt, aztán ez lassan csillapodott. Szerencsére az időjárás ma is lehetővé tette a kimenetelt. Mint mondtam is, új helyet kerestünk. Igazán szép partszakaszt találtunk. Zsömi bejárta, felfedezte, és hát nem akart elpihenni. Végül sikerült rábeszélni, de csak rövid időre. Rájött a természet imádata.
Rendre odahagyta a fekhelyét. Először befeküdt a sásba. Majd a nagy fűbe, de még ott ahol vizes volt alatta a talaj. Győztem visszahordani a fekhelyére!
Más sem hiányozna mint egy felfázás!
Végül aztán sikerült kiegyeznünk döntetlenbe. Maradt a fekhelyén, de a fejét betette a sásba. Hát ha ott jobb az illat ám legyen! Azért mindent összevetve, mintha kicsit levertebb, kicsit kedvetlenebb, vagy fáradtabb lett volna egész nap. Remélem ez csak átmeneti!

Ma voltam az orvosánál is, Zsömit nem vittem, beszámoltam a történésekről és hoztam egy újabb adag vesetámogatót neki. Megbeszéltük, ha Zsömi azt is megette, az nagyjából három hét, vagy pedig rá tudok imádkozni legalább fél kiló pluszt, akkor viszem egy újabb laborra. Úgy legyen!

5 megjegyzés:

  1. Úgy legyen! A jelek biztatóak, csak hízna egy kicsit, enne önként, az már nagy lépés lenne! Bár az elmúlt időszakhoz ez is az. Jó néhány napja, még ezt sem hittük volna.
    Holnap is szép napot, baráti ölelés Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztatóak! És a biztató jelenségeket áthozta mára is. Bíz ez így igaz! Voltak napok amikor .... Ne is emlegessük fel! Baráti ölelésünk Neked is! No és a kis fülesnek! :)

      Törlés
  2. Sikerüljön! Erősen kívánom nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönjük! Nem akarom megint elkiabálni, de vannak biztató jelek.

      Törlés
  3. Végre valami jó hír...mégha éjjel történt,ez is valami...Drukkolok nektek...

    VálaszTörlés