Leírás

A hűséges társ, kísérő, barát, az igaz Vándor ... Élete, történetei, kalandjai. Egy igaz élet igazi történetekkel, igazi kalandozásokkal. Ő Zsömi, az Igaz Vándor!

Kérés

A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is. Elviheted ha kell, nem bánom, de ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való! Köszönettel: MJ

Keresés

"Inkább azt mondom el, hogyan élt." (Az utolsó szamuráj. 2003)

2018. október 30., kedd

Megvan a laboreredmény!

2018.10.30.

Megjött a laboreredmény! Nagy az öröm!
Zsömi veseértékei nem változtak!
Én ezt óriási eredménynek tekintem! Nem is reméltem többet, ez is kisebb csoda.

Ezzel az út ki is lett jelölve. Nincs más út. Nincs jobb út. Addig kell legalább ezt a szintet tartani amíg csak lehet, amíg csak a szervezete engedi.
Igen jó hír, hogy a mája értékei ha kicsit is, de javultak.

Az elkövetkezendőkben Zsömit óvni kell a stresszes helyzetektől is. Ma ugyanis az történt, hogy összetalálkozott a szomszéd kutyussal Szpokival. Őt már említettem, hogy szintén betegséggel küzdött. Ő szerencsésen kilábalt! Szóval összeakadtak és Zsömi nekiment. Kétszer is. Sajnos mindig is ilyen volt, nem nagyon kedvelte a saját fajtáját. A hangoskodás után Zsömi kicsit félrevonult, majd kis idő elteltével elájult. Nem volt egy szép élmény!
Én ezt az ájulást egyértelműen a stressznek tulajdonítom. Felhúzta magát piszkosul, megerőltette, túlterhelte mint a fizikai, mint pedig az idegi állapotát. Huhh! De rossz volt látni.
Szerencsére hamar kiheverte. Sőt! Tisztább lett a tekintete utána, újra aktív lett és érdekes, de a vacsoráztatás előtt nem volt stressz. Elmaradt a szokásos remegés. Evett, majd ivott!
Most kicsit hagyom pihenni, majd jön a szájápolás, sebápolás. Az mindenképp stressz!

4 megjegyzés:

  1. Hála az égnek! Nem volt hiába az a sok-sok szeretet és gondoskodás - meg azért biztosan azok a gondolatok is számíthattak egy picikét, amiket mi rendszeres olvasók küldtünk felétek. Jól mondod, nincs más út. Őszinte szeretettel kívánok a sok gondoskodás eredményeképpen még nagyon szép napokat, heteket, (folytathatom, hogy hónapokat?) együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt hiábavaló és naná, hogy számítottak! Köszönetünk érte! Reméljük a legjobbakat s akkor a több idő lesz a miénk. Nagyon szépen köszönjük!

      Törlés
  2. Mindent egybevetve, ezek nagyon jó jelek, történések, leszámítva az ájulásokat. Soha nem tapasztaltam még ilyet egyik kedvencemnél sem. Tényleg borzasztó lehet látni. Az is érdekes, hogy lényegében hamar regenerálódik, és minden külső behatás nélkül.
    Az biztos, hogy neki egy-egy ilyen "találkozás", nem kis energiájába kerül, ezért ahogy mondani szokás: "hirtelen lemerül benne az aksi". Azonban úgy látszik van még utánpótlás: szerencsére.
    Ezzel együtt nem könnyű Nektek, hatalmas energia, szív, lélek, türelem kell hozzá. Az örömek aprók, de intenzívek, az ápolás folyamata hosszan tartó, időigényes, és ilyet csak az tud csinálni, aki igazán, szívből szeret. Mindegy, hogy embert, vagy állatot, mert pontosan tudja, mekkora lenne a veszteség, és milyen hatalmas, és mély marad az üresség, ha ennyi sem marad már.
    Barátii ölelésem ezen a napon, mikor minden a veszteségeinkre emlékeztet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó jelek. Így aztán engem az ájulások nyugtalanítanak nagyon. Mert lehet akár a szívelégtelenség is aminek ellentmond, hogy nem köhög. Lehet vérnyomás gond is, ami meg soha ne fog kiderülni. Lehet idegi is és pont attól félek a leginkább. Mert ha a ki nem ürült méreganyagok okoznak idegkárosodást, akkor rosszabbodni fog. De lehet az általános fizikai és idegi kimerültség és a kisfokú szívelégtelensége -mert van, csak még nem szorul kezelésre- elegye is. Én ha lehetne szavazni, ez utóbbiakra tennék.
      Köszönjük szépen, s maradok barátsággal!

      Törlés